Μαχητές υποστηριζόμενοι από την Τουρκία εναντίον όλων και του εαυτού τους στη Βόρεια Συρία!

Freepen.gr - Στο Greater Idlib, η Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) έχασε αρκετό εξοπλισμό, όταν εξερράγη μια αποθήκη όπλων στο χωριό Ma’arat Shalef. Ο λόγος πίσω από την έκρηξη είναι άγνωστος, αλλά καταστράφηκε ολοσχερώς στις 26 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, νωρίτερα την ίδια μέρα, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αγνώστων ενόπλων και μελών της HTS στο σημείο ελέγχου al-Ram κοντά στην πόλη Maarrat Sarin.

Οι συγκρούσεις φέρεται να ακολούθησαν επίθεση από τους ένοπλους, οι οποίοι αργότερα αναγκάστηκαν να διαφύγουν.

Εν τω μεταξύ, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) συνέχισαν να χτυπούν θέσεις εδάφους και εγκαταστάσεις της λεγόμενης «μετριοπαθούς αντιπολίτευσης» στο Greater Idlib, ως απάντηση σε παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός, αναφέρει το southfront.org.

Τα πολεμικά αεροσκάφη VKS έπληξαν μια υπόγεια τρομοκρατική εγκατάσταση στην περιοχή κοντά στα χωριά Kansafra και al-Bara στο νότιο τμήμα της επαρχίας Idlib.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός βομβάρδισε επίσης την πόλη Σφουχούν στην ίδια περιοχή με βαρύ πυροβολικό.

Εν τω μεταξύ, στα βορειοανατολικά, η διαμάχη μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των μαχητών που υποστηρίζει εναντίον των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δε φαίνεται να λήγει σύντομα.

Η SDF ανακοίνωσε τη δολοφονία ενός από τους μαχητές της από τουρκικό πυροβολικό, πυροβολώντας μια από τις θέσεις τους στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου.

Συριακά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι τουρκικοί βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών αμάχων.

Οι δυνάμεις της Άγκυρας έπληξαν τα χωριά του al-Hoshariya και του al-Arimah, βόρεια της πόλης al-Bab και τα χωριά του Sheikh Issa και του Ahras που συνδέονται με τον δήμο Tel Refaat στο Χαλέπι.

Σε απάντηση, η SDF βομβάρδισε τα δυτικά περίχωρα της πόλης Azaz στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου.

Στις 25 Ιουλίου, ξέσπασαν μάχες με ελαφριά και μεσαία όπλα εντός της υπό τουρκικής υποστήριξης «Jaish al-Sharqiya» στην πόλη Ras al-Ayn.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν 5 ισλαμιστές.

Μια τέτοια διαμάχη είναι αρκετά συνηθισμένη και έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες τρομοκράτες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail