Βουλευτής της Λιβύης: Δε θα υπάρξει τέλος στην κρίση αν δε διαλυθούν οι πολιτοφυλακές κι οι μισθοφόροι

Freepen.gr - Το Σάββατο, ο Ali Al-Tekbali, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας επιβεβαίωσε ότι δε θα επιτευχθεί μόνιμη λύση στη Λιβύη έως ότου διαλυθούν όλες οι ένοπλες πολιτοφυλακές που αναπτύσσονται στη χώρα, γράφει το libyareview.com.

Σε δηλώσεις Τύπου, ο Al-Tekbali ανέφερε ότι δεν πιστεύει πως θα διεξαχθούν οι επερχόμενες εκλογές της χώρας, που έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2021, υπό το φως της παρουσίας ένοπλων πολιτοφυλακών που εμποδίζουν την ασφάλεια της Λιβύης, ειδικά εκείνων που αναπτύσσονται εντός της Τρίπολης.

Ο Al-Tekbali προέτρεψε τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) να αναλάβουν τις ευθύνες τους καθώς έβαλε μια αντίστροφη λύση στην κρίση της Λιβύης υπό το φως της παρουσίας ένοπλων πολιτοφυλακών και ξένων δυνάμεων που ελέγχουν τις υποθέσεις της χώρας.

Πρόσθεσε ότι οι ξένες δυνάμεις έχουν παράσχει σε αντίπαλες πολιτοφυλακές όπλα και βαρύ εξοπλισμό και προσέθεσε πως «οι αριθμοί ήταν μεγάλοι, περισσότερα από 230.000 ένοπλοι ήρθαν στη Λιβύη από το εξωτερικό και όλοι ήθελαν να κληρονομήσουν τη χώρα μετά την πτώση του καθεστώτος».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail