Τα προνόμια εμβολιασμένων βυθίζονται στη Μύκονο;

PublicDomainPictures / pixabay
Η επιχείρηση "Ελευθερία" φαίνεται ότι εισέρχεται σε μια πολύ δύσκολη, ίσως και τελική, φάση. Η Μύκονος, εκτός του ότι θεωρείται η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, ήταν ένα από τα μέρη όπου ο πληθυσμός έσπευσε να εμβολιαστεί. Η κάλυψη έφτασε το 85%, ποσοστό πολύ ανώτερο του αρχικά διακηρυχθέντος κυβερνητικού στόχου.

Του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο σε μια περίοδο όπου οι διασωληνωμένοι υποχωρούν στους 124 και με 7 θανάτους (με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την ηπιότητα της Δ), η κυβέρνηση που μέρες τώρα μιλά για προνόμια μόνο για εμβολιασμένους και διακηρύσσοντας, ιδίως μέσω Αδωνι, ότι η χώρα δε θα ξανακλείσει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το εμβολιασμένο μέρος της, και κάνοντας πλέον παιχνίδι με τα "κρούσματα" (ένω πρόκειται για θετικά τεστς) αυτοδιαψεύδεται.

Το να κλείνεις τη μουσική στη Μύκονο και να επιβάλλεις απαγόρευση κυκλοφορίας στις 01:00 π.μ. για δέκα ημέρες, κι αν θα είναι τόσες, είναι σα να λες στον κόσμο "σηκωθείτε και φύγετε" (για όσους είναι ήδη εκεί) ή "μην έρθετε" (για εκείνους που αναμένονταν).

Τώρα το πως λαμβάνονται έκτακτα μέτρα σε ένα νησί με πλήρη εμβολιαστική κάλυψη στο 85% και στο οποίο δεν μπορείς να πας δίχως rapid ή μοριακό τεστ, αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση θα πρέπει να το εξηγήσει τουλάχιστον στο ακροατήριό της και όλους όσους την ακολουθούν επευφημώντας και τις πολιτικές του διαχωρισμού της κοινωνίας.

Στους υπόλοιπους δε χρειάζεται να το εξηγήσει. Εκτός του ότι αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, διαπιστώνουν πως η κυβέρνηση πέφτει θύμα της ρητορικής της και της πολιτικοποίησης τόσο της πανδημία όσο και των εμβολίων. Όποιος όμως παίζει με την υγεία, καίγεται. Αυτό συμβαίνει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail