Τούρκοι στρατιώτες βασανίζουν βοσκούς χωρικούς υπό κράτηση

Freepen.gr - Έκρηξη σημειώθηκε καθώς ένα θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα περνούσε χθες στον αυτοκινητόδρομο Yüksekova-Şemdinli στην Τουρκία. Μετά την έκρηξη κοντά στο χωριό Aşağı çlçek (Yêkmala Jêri), όλοι οι δρόμοι μεταξύ των γύρω χωριών, Yüksekova και Şemdinli έκλεισαν την κυκλοφορία των οχημάτων για 8 ώρες.

Τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι διεξήγαγαν έρευνα στην περιοχή της έκρηξης, συνέλαβαν σχεδόν 10 χωρικούς και δύο βοσκούς που ζούσαν στα γύρω χωριά Çukurca (Pagê) και Aşağı Ölçek (Yêkmala Jêri) το βράδυ, μεταδίδει το ANF.

Ενώ οι χωρικοί αφέθηκαν ελεύθεροι αργά χθες το βράδυ, οι βοσκοί Levent Er και Harun Geçirgen εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση.

Αναφέρεται ότι οι βοσκοί υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια υπό κράτηση. Η Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Yüksekova κάλεσε τον Αζάντ Γκετσίργκεν και άλλα 2 άτομα των οποίων τα ονόματα δεν έγιναν γνωστά να καταθέσουν σχετικά με το περιστατικό.

Οι κρατούμενοι βοσκοί και 3 άτομα που πήγαν στο αρχηγείο της αστυνομίας για να καταθέσουν δεν τους άφησαν να συναντήσουν τους δικηγόρους τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail