Άνοιξαν τις πόρτες και βάζουν κόσμο στο Δημόσιο

Πάνω από 40.000 θα διοριστούν μέχρι το τέλος του χρόνου

Βιομηχανία… χιλιάδων διορισμών στο Δημόσιο, στην πλειοψηφία τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου (μόνιμοι), έχουν στήσει στην κυβέρνηση, επιβαρύνοντας περαιτέρω το κόστος για τον προϋπολογισμό της χώρας.

Από: paron.gr

Σε καθημερινή σχεδόν βάση και με αμείωτη ένταση, είτε ένα υπουργείο είτε ένας κρατικός φορέας (οργανισμός) ανακοινώνει την προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη προσωπικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το τέλος του χρόνου (μέσα σε ένα πεντάμηνο δηλαδή) θα περάσουν την πόρτα του Δημοσίου πάνω από 40.000 άτομα.

Ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις μέχρι τώρα ενδείξεις οι προσλήψεις θα συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό και το 2022, πιθανότατα και το 2023. Η κυβέρνηση επιμένει ότι οι νέοι πρόκειται να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν σε κρίσιμους τομείς, ενώ υπεραμύνεται της διαφάνειας της διαδικασίας με το επιχείρημα ότι τα πάντα γίνονται υπό την επίβλεψη και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Οι… καχύποπτοι θεωρούν πρωτόγνωρο τον ρυθμό των διορισμών στο Δημόσιο και τον συνδέουν με πολιτικές εξελίξεις (πρόωρες εκλογές) και υποψιάζονται ότι με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει να αυξήσει την αποδοχή της στην κοινωνία.

Στις αρχές Ιουλίου η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως ανακοίνωσε τον διορισμό 11.700 μόνιμων εκπαιδευτικών, κάτι που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της σχολικής σεζόν. Ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου προέβλεπε τον διορισμό 5.250 εκπαιδευτικών την περίοδο 2021 – 2022 και άλλων τόσων την περίοδο 2022 – 2023. Για αδιευκρίνιστους λόγους αποφασίσθηκε να διορισθούν όλοι μέσα στο καλοκαίρι. Ε­ντός της εβδομάδας έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα προχωρήσει στην πρόσληψη 15.000 επαγγελματιών οπλιτών πενταετούς διάρκειας.

Κίνηση που ως στόχο έχει –πέραν όλων των άλλων– να περιορίσει, έστω και προσωρινά, το ποσοστό ανεργίας στους νέους. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τερματιστούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία με σύμβαση αορίστου χρόνου, ενώ θα ακολουθήσουν προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, διαφόρων ειδικοτήτων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης, ενεργοποιώντας τον ν. 2643/1998, εξήγγειλε την πρόσληψη 2.000 ατόμων σε φορείς του Δημοσίου. Θα πρόκειται για τρίτεκνους, πολύτεκνους, άτομα με ειδικές ανάγκες, τέκνα αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, Αναπήρων Πολέμου κ.ά.

Ο κατάλογος των προσλήψεων δεν έχει τέλος, καθώς 400 – 600 άτομα θα διορισθούν στα πανεπιστήμια για να στελεχώσουν τις ομάδες αστυνόμευσης, 509 άτομα θα προσλάβει το υπουργείο Μετανάστευσης, άλλα 664 ο ΔΕΔΔΗΕ (ηλεκτρισμός), 242 η Ανεξάρτητη Αρχή Διαχείρισης Εσόδων (ΑΑΔΕ), 144 θα προσληφθούν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) κ.ο.κ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail