Η Νότια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο από υποβρύχιο - Η ιδιαίτερη πρωτοτυπία

Freepen.gr - Τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι η χώρα πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, ο οποίος είναι ένας τροποποιημένος πύραυλος Hyunmoo 2B γνωστός ως Hyunmoo 4-4. Οι πύραυλοι αναμένεται να αναπτυχθούν από τα υποβρύχια της κατηγορίας Dosan Ahn Changho της χώρας, τα οποία επί του παρόντος "ολοκληρώνουν την αξιολόγηση του συστήματος εκτόξευσης τορπιλών" πριν εισέλθουν σε υπηρεσία αργότερα μέσα στο έτος, αναφέρει το militarywatchmagazine.com.

Τα υποβρύχια είναι από τα πιο προηγμένα στον κόσμο και θα είναι τα πρώτα εκτός Ιαπωνίας που θα χρησιμοποιούν ένα σύστημα πρόωσης ανεξάρτητο από αέρα με βάση μπαταρίες ιόντων λιθίου. Τέτοια συστήματα παρέχουν μεγαλύτερη αντοχή σε υψηλές ταχύτητες και επιτρέπουν στα υποβρύχια να φορτίζουν γρηγορότερα, ενώ παράλληλα επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε σχέση με τις μπαταρίες μολύβδου-οξέος. Είναι επίσης λιγότερο ογκώδη και απαιτούν λιγότερη συντήρηση. Με 3.000 τόνους εκτόπισμα το καθένα, θα είναι τα μεγαλύτερα υποβρύχια της Νότιας Κορέας.

Ένας βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από υποβρύχιο είναι μια ικανότητα που δεν έχει επιδιώξει ένα κράτος μη πυρηνικών όπλων, ακόμη και τα κράτη πυρηνικών όπλων όπως το Πακιστάν και το Ισραήλ δεν έχουν τέτοια ικανότητα. Το πολύ μεγαλύτερο κόστος ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων για να εκτοξεύονται από υποβρύχιο θεωρείται γενικά χρήσιμο μόνο όταν αυτοί οι πύραυλοι έχουν πυρηνικές κεφαλές για στρατηγική αποτροπή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail