Μακέλεψαν οικογένεια Κούρδων Τούρκοι πιστοί του Μπαχτσελί στο Ικόνιο!

Freepen.gr - Επτά μέλη της οικογένειας Ντεντεόγλου σκοτώθηκαν σε επίθεση στο σπίτι τους στην κεντρική επαρχία του Ικονίου της Τουρκίας, μετέδωσε την Παρασκευή το πρακτορείο Mezopotamya.

Οι άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά στο σπίτι της κουρδικής οικογένειας μετά από σειρά πυροβολισμών. Οι πυροσβέστες έχουν ήδη σβήσει τη φωτιά.

Άγνωστοι δράστες σκότωσαν τρία γυναίκες και τέσσερις άνδρες μέλη της οικογένειας, που είχαν στοχοποιηθεί σε ρατσιστικές επιθέσεις στο παρελθόν, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η πρώτη επίθεση έγινε τον Μάιο, όταν μια μεγάλη ομάδα 60 ατόμων επιτέθηκε στο σπίτι των Ντεντεόγλου, χτυπώντας τους με μπαστούνια, κραδαίνοντας μαχαίρια και πετώντας πέτρες στα παράθυρά τους. Η οικογένεια είχε αναφέρει απειλές θανάτου που προέρχονταν από την ομάδα, οι οποίοι δήλωσαν ότι αυτοπροσδιορίστηκαν ως μέλη της οργανώσεως βάσης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, το Ülkü Ocakları.

Ένα μέλος της οικογένειας είχε υποστεί αιμορραγία στον εγκέφαλο κατά την επίθεση, ανέφερε η εφημερίδα Yeni üzgür Politika.

Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το σπίτι και δεν αφήνει κανέναν να το πλησιάσει, έγραψε ο δημοσιογράφος Χαζάρ Ντοστ σε tweet, επικαλούμενος τις τοπικές αρχές.

Οι συμπρόεδροι του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) μετέβησαν στο χωριό.

«Οι ρατσιστικές επιθέσεις που εξαπλώθηκαν πρόσφατα αρχίζουν να στοιχίζουν ζωές και αποτελούν απειλή για κάθε άτομο που είναι διαφορετικό, ξεκινώντας από τους Κούρδους», δήλωσε η εκπρόσωπος του HDP, Ebru Günay. «Αυτές οι ρατσιστικές επιθέσεις ενθαρρύνονται. Αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι πρέπει να τελειώσει».

«Η ατιμωρησία ενθάρρυνε τη ρατσιστική επίθεση», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Αμπντουραχμάν Καραμπολούτ στην Yeni üzgür Politika.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail