Κυβέρνηση:

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε ένα κρεσέντο απολυταρχικής παράνοιας από πλευράς κυβέρνησης, που εξαπολύει πλέον με ιλιγγιώδη ταχύτητα: απειλές, εκβιασμούς, τρομοκρατία, νέα παρανοϊκά μέτρα και κοινωνική εξουθένωση προς το 60% των πολιτών που για διάφορους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα.

Από: sportime.gr - Ελευθέριος Ανδρώνης

Η μετάλλαξη Δέλτα παρουσιάζεται σαν να είναι θανατικό που θα φέρει το τέλος του ανθρώπινου είδους, ενώ είναι ξεκάθαρο πια πως υπερτερεί μεν στην μεταδοτικότητα, άλλα μειονεκτεί κατά πολύ στις βαριές νοσήσεις και τους θανάτους.

Αυτό όμως δεν είναι καθόλου αρκετό για να σταματήσει τη φρενίτιδα κυβερνητικών και φιλοκυβερνητικών ειδικών, στο να καλλιεργούν ένα νέο, ανανεωμένο κλίμα τρομοκρατίας, ανασύροντας μάλιστα από τη ναφθαλίνη τους ειδικότερους των… lockdown-ολόγων: Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Σύψα, που προειδοποίησαν για επιστροφή της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους άλλα και για… τοπικά lockdown, μην και χάσουμε επαφή με την πατροπαράδοτη Μεσαιωνική συνταγή, που – όπως φαίνεται – στέλνει και την οικονομία της Ελλάδας κατευθείαν  στον Μεσαίωνα.

Στη δε κατακαημένη εστίαση, τα πράγματα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης. Οι εστιάτορες μετά από το πολύμηνο (και αχρείαστο) κλείσιμο περίμεναν να ανασάνουν λίγο οικονομικά, και τελικά βρίσκονται αντιμέτωποι με το χάος μιας αλυσίδας παρανοϊκών μέτρων.

Οι πρωτοφανείς αποφάσεις της πολιτείας που καθιστούν πραγματικότητα τα υγειονομικά απαρτχάιντ, αναγκάζουν τους εστιάτορες να έρθουν σε σύγκρουση με τους πολιτικούς που νομοθετούν αυτά τα ρατσιστικά αίσχη, ειδάλλως είναι αναγκασμένοι να έρθουν σε ρήξη με το προσωπικό τους, άλλα και με τους ίδιους τους πελάτες τους.

Για να κάτσεις να πιεις έναν καφέ σε κλειστό χώρο, κάποτε θα πλήρωνες 3 ευρώ, άλλα πλέον -αν είσαι ανεμβολίαστος – χρειάζεσαι… 23 ευρώ, γιατί είσαι υποχρεωμένος να κάνεις rapid test των 20 ευρώ για να κάτσεις να πιεις ή να φας οπουδήποτε. Η κατάσταση ξεπερνά πλέον τα όρια της γελοιότητας και του γραφικού.

Η πολιτεία αδιαφορεί ή μάλλον και επιδιώκει αυτό το φασιστικό χαράτσι, αφού… «ανακάλυψε»  ξαφνικά πως δεν καλύπτεται από τα self test των 5 ευρώ (ενώ ολόκληρη η λειτουργία των σχολείων βασίστηκε αποκλειστικά και μόνο στα self test), δεν προνοεί για δωρεάν test για το 60% των κατά τα άλλα ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ και ΙΣΟΤΙΜΩΝ πολιτών, και τους υποχρεώνει με το στανιό να πληρώσουν χρυσό έναν καφέ, αν θέλουν να καθίσουν σε εσωτερικό χώρο.

Ποιος πρόκειται να πληρώσει 23 ευρώ  – ανά άτομο για έναν καφέ ή 40-50 ευρώ για να φάει σε μια ταβέρνα;

Ουσιαστικά, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποτελειώσουν την ήδη παραπαίουσα εστίαση, αφού το αποτέλεσμα αυτής της γελοιότητας θα είναι άδεια μαγαζιά, περισσότερα λουκέτα, εκτίναξη του take-away και συνωστισμός σε εξωτερικούς χώρους. Θα διερωτηθεί κανείς: μα δεν το βλέπουν πως καταστρέφουν την εστίαση έτσι;

Ασφαλώς και το βλέπουν. Και ο πλέον αδαής κατανοεί πως όλο αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Και αυτό είναι που αποδεικνύει το πόσο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι είναι. Είναι διατεθειμένοι να αφανίσουν τα Συνταγματικά δικαιώματα, να διχάσουν τον λαό σε πληθυσμιακές ομάδες «καθαρών» και «μιαρών» και να καταστρέψουν ολοσχερώς την εστίαση, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν το μονόπατο αφήγημα τους.

Και όλες οι άλλες απόψεις επιστημόνων που διαφωνούν κάθετα με τις επιλογές κυβέρνησης/ειδικών, είναι… επικίνδυνες (!) κατά τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, βυθίζοντας τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στον βούρκο ενός νέου αντί-επιστημονικού Μεσαίωνα.

Τα ίδια και χειρότερα όμως, ισχύουν για τον εσωτερικό τουρισμό και τις μετακινήσεις.

Αφού έκανε υποχρεωτική τη χρήση rapid ή PCR test (δλδ μίνιμουμ 20 ευρώ να πας και 20 ευρώ για να γυρίσεις) στις μετακινήσεις προς τα νησιά, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας πλήρη επίγνωση του τι πράττει, σκέφτεται να κόψει εντελώς την παροχή οικονομικού οξυγόνου στη χώρα, επιβάλλοντας περιορισμούς και χρήση ακριβών τεστ ΚΑΙ για τις χερσαίες μετακινήσεις εκτός Νομού, για τους ανεμβολίαστους.

Δηλαδή από το υγειονομικό απαρτχαίντ σε μικρότερη κλίμακα, που εφαρμόζεται ήδη στα μαγαζιά, να περάσουν σε κανονικότατο απαρτχάιντ με γεωγραφικούς πλέον περιορισμούς, φασιστική γκετοποίηση σε στεριά και θάλασσα, του 60% ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ πολιτών, που υποτίθεται πως ζούσαν σε μια ελεύθερη δημοκρατική χώρα.

Μετά από την καταστροφική χρονιά του 2020, η Ελλάδα που δυστυχώς βασίζεται κατά πολύ στον τουρισμό της θερινής περιόδου, βρίσκεται αντιμέτωπη με εξαιρετικά μειωμένες αφίξεις από το εξωτερικό, λόγω της παγκόσμιας αστάθειας.

Και για να δέσει κι άλλο το… γλυκό, η κυβέρνηση άρχισε να εφαρμόζει μια παρανοϊκή πολιτική στραγγαλισμού του εσωτερικού τουρισμού, διαχωρίζοντας τους παραθεριστές σε «προνομιούχους» και σε… ένοχους μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Δεν ξέρουν ότι τσακίζουν τον εσωτερικό τουρισμό με τέτοια ανόητα μέτρα; Ασφαλώς και το ξέρουν. Και αυτό τους καθιστά πιο επικίνδυνους.

Απολύτως υγιείς πολίτες, που ζουν σε ένα φτωχοποιημένο προτεκτοράτο και προσπαθούν να κάνουν λίγες διακοπές από τις πενιχρές οικονομίες τους, είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν δεκάδες ευρώ σε υγειονομικά χαράτσια, μόνο και μόνο για μπουν στο κυβερνητικό γαϊτανάκι ωμού εκβιασμού, για μια ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ πράξη.

Μόνο και μόνο διότι η κυβέρνηση δεν δίνει δεκάρα για να κάνει την ζωή τους ευκολότερη (με παροχή δωρεάν τεστ κλπ), άλλα κάνει ότι είναι δυνατόν για να την κάνει δυσκολότερη.

Αλλά είπαμε, αυτή η πανδημία είναι πρωτίστως πολιτικής και ταξικής χροιάς. Ο ίδιος ο κορονοϊός χτύπησε τους ηλικιωμένους, τους ασθενέστερους, τους φτωχότερους, τους πιο εκτεθειμένους σε κακές συνθήκες εργασίας, και ασφαλώς και τους χριστιανούς που υπέστησαν κανονικότατο διωγμό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Και η εργαλειοποίηση του ιού που εφαρμόζει η κυβέρνηση, χτυπά και αυτή με τη σειρά της με αγριότητα, τους οικονομικά ασθενέστερους, τους άνεργους, τους βιοπαλαιστές, τους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες, τους χριστιανούς και γενικά όλους τους αντιτιθέμενους στην παγκόσμια δικτατορία (το περιβόητο… great reset) που στήνεται με πρόφαση την προστασία της υγείας.

Απλά για την κάθε κατηγορία πολιτών προβλέπεται διαφορετικό «μαστίγιο» και διαφορετικό «καρότο»…