Ελληνική παράνοια...

geralt / pixabay
Με την Ολγα ζουμε μόνιμα στη Γερμανία από το καλοκαίρι του 2015. Κλείνουμε σε λίγες μέρες ένα μήνα. Μόλις φτάσαμε στη χώρα για να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε έπρεπε να δηλωθούμε στο δήμο ή στην κοινότητα που μέναμε, αν μετακομίζαμε θα έπρεπε να δηλωθούμε στο νέο μέρος και αυτόματα να μας αφαιρεσουν απο τα δημοτολόγια του προηγούμενου. Αγνώστου διαμονής κατάσταση δεν υπάρχει.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Επειδή λοιπόν όλα καταγράφονται η τελευταία ηλεκτρονική καταγραφή είναι στις 30.11.2020 για τη Σαξονία και με βάση τον πληθυσμό αυτό γίνεται αναγωγή των κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών στους 100.000 πολίτες για να βγαίνουν τα ποσοστά. Εμείς δηλαδή και οι 2 είμαστε καταγεγραμμένοι επίσημα και υπολογιζόμαστε ως τμήμα του πληθυσμού στα ποσοστά που βγαίνουν.

Πάμε τώρα στην Ελλάδα. Επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος υπολογισμού για τα τρέχοντα ποσοστά κρουσμάτων των 14 τελευταίων ημερών (στην υπόλοιπη Ευρώπη χρησιμοποιούν τις 14 ημέρες) και μιας και η καφεμαντεία μάλλον χρησιμοποιείται μόνο για να βγει η πρόβλεψη για τον καθημερινο αριθμό κρουσμάτων του Οκτωβρίου, χρησιμοποιούν την μοναδική πηγή που έχουν για την αναφορά στον πληθυσμό και είναι η απογραφή του 2011, η οποία όλοι γνωρίζουμε λίγο-πολύ πώς έγινε.

Εγώ υπολογίζομαι λοιπόν ακόμα ως κάτοικος Μοσχάτου και η Ολγα ως κάτοικος Αρτας. Με άλλα λόγια εγώ και η Ολγα είμαστε 4. Δύο στη Σαξονία, ένας στο Μοσχάτο και ένας στην Αρτα. Τόσο όμορφα βγαίνουν τα στατιστικά στοιχεία.

Κοντολογίς για να χτιστεί το τείχος της ανο(η)σίας στην Ελλάδα θα πρέπει να εμβολιάσουν και εμάς αλλά και τους ανύπαρκτους ανεμβολίαστους στην Ελλάδα, εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες που μετανάστευσαν στο εξωτερικό.

Φυσικά όπως είχα γράψει χθές, οι τουρίστες θεωρούνται αόρατοι όταν γίνεται η αναγωγή στους 100.000 γιατί μπορεί να θεωρούν οτι ο Μιχάλης μένει ακόμα στο Μοσχάτο και η ¨Ολγα στην ¨Αρτα, όταν κάνουν τους υπολογισμούς τους, αλλά τον Γιόχαν, τον Τζόρτζ, την Κατρίν και την Τζένιφερ που κολλησαν κορονοϊό στις διακοπές τους στη Μύκονο τους υπολογίζουν ως 4 κρούσματα ανάμεσα στους 10.134 μόνιμους κατοίκους του νησιού που είχαν απογραφεί το 2011.

Προσωπικά σε όσους υπολογίζουν ποσοστά με τέτοια λογική τα κρούσματα ούτε πρόβατα δε θα τους εμπιστευόμουν για να τα βοσκήσουν.

ΥΓ. Αν νομίζετε ότι το "αγνώστου διαμονής" είναι ο πάτος γελιέστε, υπάρχει και κάτι χειρότερο. Οι δενδρίτες και οι σκηνίτες. 

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου το Νοέμβριο του 2009 και ενώ η χώρα ήταν ήδη σε χρεοκοπία, άνθρωποι που δήλωναν ως κατοικία μία... σκηνή, ή ακόμη και ένα... δέντρο (εξ ου και το «σκηνίτες» και «δενδρίτες» που είχε κυκλοφορήσει τότε), λάμβαναν με χαρακτηριστική ευκολία την πρώτη δόση του επιδόματος. (πηγη: https://www.protothema.gr/economy/article/372432/roma-pakistanoi-kai-alvanoi-speudoun-gia-to-koinoniko-merisma)

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail