Το θηριώδες ρωσικό Be-200 έφτασε στην Ελλάδα για τη μάχη κατά των πυρκαγιών

Ρωσικό αεροπλάνο έκτακτης ανάγκης Be-200 προσγειώθηκε στην Ελλάδα σήμερα. Θα λάβει μέρος στην κατάσβεση πυρκαγιάς στη χώρα, όπως σημειώνει η Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα καθώς υπεγράφη επίσημα στην Αθήνα η αντίστοιχη συμφωνία του υπουργείου Προστασίας των πολιτών της Ελλάδας που είναι αρμόδια για την οργάνωση μέτρων καταπολέμησης φυσικών πυρκαγιών και PJSC " IL".

Η προετοιμασία της σύμβασης πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του αντιπροσωπευτικού γραφείου της Κρατικής Εταιρείας Rostech στην Ελλάδα. Αφετηρία ήταν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ρωσικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Βλαντίμιρ Αρτιακόφ, τον πρώτο αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Κρατικής Εταιρείας Ρόστεχ, και τον Υφυπουργό Προστασίας των πολιτών της Ελλάδας Νίκος Χαρδαλιάς τον Μάρτιο του έτους.

"Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των ανθρώπων, ειδικά εάν η φυσική καταστροφή πραγματοποιείται σε περιοχές με σκληρή δραστηριότητα. Η αεροπορία έχει επανειλημμένα επιδείξει υψηλή αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα στην εξάλειψη των επιπτώσεων των δασικών πυρκαγιών. Κατά τη διάρκεια των πτήσεων, σχεδιάζεται η επεξεργασία νέων μεθόδων περίφραξης και εκφόρτισης νερού σε πυρόσβεση εστιακών σημείων σε ακραίες υδρομετεωρολογικές συνθήκες. Έλληνες εταίροι μοιράζονται την εμπιστοσύνη μας στις δυνατότητες της ρωσικής μηχανής και αναμένουν αποτελεσματική υποστήριξη στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς από τον αέρα", σχολίασε ο Βλαντιμίρ Αρτιάκοφ.

Η ρωσική πλευρά λαμβάνει τακτικά αιτήματα από ξένες χώρες για να συμβάλει στην εξάλειψη των δασικών πυρκαγιών. Το 2020 υλοποιήθηκε για πρώτη φορά σύμβαση κατάσβεσης πυρκαγιάς με αλλοδαπό πελάτη. Ρωσικό αμφίβιο αεροσκάφος Be-200 Επείγουσα ανάγκη έλαβε θετικές εκτιμήσεις. Αυτό συνέβαλε στην προώθηση της σε ξένες αγορές τόσο με τη μορφή υπηρεσιών όσο και με άμεσες παραδόσεις.

Μοναδικά αεροσκάφη Amphibious Be-200 παράγονται από το Taganrog Aviation Scientific and Technical Complex που πήρε το όνομά του από την G.M. Beriev της United Aircraf Τα αεροπλάνα έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στη Ρωσία.

Το Be-200 Emergency είναι το μοναδικό jet-αμφίβιο στον κόσμο, που δίνει αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα στην ταχύτητα κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς. Το Be-200 Επείγουσα Ανάγκη μπορεί να πάρει έως και 12 τόνους νερού στο πλοίο. Το αεροπλάνο έχει καλή απόδοση στην ποσότητα της επαναφοράς νερού σε μία ώρα. Για ένα βενζινάδικο, το αεροπλάνο είναι σε θέση να εκφορτίσει έως 270 τόνους νερού στη φωτιά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail