Η Admiral Golovko θα εξοπλιστεί πρώτη με τους φονικούς κι ασταμάτητους Tsirkon

Northern Shipyard's press service
Freepen.gr -
Η φρεγάτα Admiral Golovko, η τρίτη του Project 22350 (Admiral Gorshkov), θα γίνει το πρώτο πολεμικό πλοίο που θα εξοπλιστεί με υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Tsirkon (Zircon).

"Προβλέπεται ότι η Admiral Golovko Golovko θα γίνει ο πρώτος μεταφορέας της Tsirkons", ανέφερε πηγή του αμυντικού κλάδου της κυβέρνησης στο πρακτορείο TASS το Σάββατο.

Η Admiral Golovko ξεκίνησε να ναυπηγείται  την 1η Φεβρουαρίου 2012 και έπεσε στις 22 Μαΐου 2020. Άλλες δύο φρεγάτες αυτής της κατηγορίας - η Admiral Gorshkov και Admiral Kasatonov - βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία ενώ άΆλλες έξι τελούν υπό κατασκευή.

Οι φρεγάτες του έργου 22350 έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση υποβρυχίων και πολεμικών πλοίων στους ωκεανούς και τις θάλασσες και για να αποκρούσουν τις αεροπορικές επιθέσεις τόσο ανεξάρτητα όσο και εντός σχηματισμών. Οι τεχνολογίες Stealth χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή για να κάνουν το πολεμικό πλοίο πρακτικά αόρατο για τα ραντάρ του πιθανού αντιπάλου. Έχουν μήκος είναι 135 μέτρα, αναπτύσσουν ταχύτητα 29 κόμβων και χρειάζονται πλήρωμα που ξεπερνά τα 170 άτομα.

Τα κύρια όπλα περιλαμβάνουν δύο εκτοξευτές 16 κάθετων κυψελών 3S-14 για πυραύλους Kalibr. Η Admiral Gorshkov, το επικεφαλής πλοίο του έργου, συμμετέχει στις δοκιμές του Τσιρκόν.

Ο υπερηχητικός πύραυλος Tsirkon (Zircon) 3M-22 σχεδιάστηκε από την NPO-machinostroeniya στο Reutov στην περιοχή της Μόσχας. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 9 Mach και να πετάξει σε υψόμετρο 30-40 km όπου η εμβέλεια και η ταχύτητα αυξάνονται καθώς η αντίσταση του αέρα είναι μικρότερη. Οι ειδικοί εκτιμούν το ωφέλιμο φορτίο στα 300-400 κιλά και το μήκος του πυραύλου στα 8-10 μέτρα. 
 
Ο πύραυλος πρόκειται να εκτοξεύεται από καθολικούς κάθετους εκτοξευτές 3S-14 σε πολεμικά πλοία και υποβρύχια και από κινητούς παράκτιους εκτοξευτές πυραύλων Bastion.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail