Η Βρετανία ξέμεινε με ένα αντιτορπιλικό τύπου 45 στον στόλο - Η αχίλλειος πτέρνα τους

Freepen.gr - Το Βασιλικό Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου διαθέτει 6 αντιτορπιλικά τύπου 45 στο στόλο του. Προς το παρόν, από αυτά τα 5 δεν είναι διαθέσιμα για ανάπτυξη. Το μόνο που παραμένει είναι το HMS Defender, το οποίο πρόσφατα αποτέλεσε στόχο προειδοποιητικών πυροβολισμών στον Εύξεινο Πόντο.

Τέσσερα από τα Type 45 που δεν είναι διαθέσιμα αυτήν την στιγμή βρίσκονται σε διάφορα στάδια συντήρησης ή αναβάθμισης. Το εναπομένον πολεμικό πλοίο εκτός δράσης, το HMS Diamond, αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα νωρίτερα τον Ιούλιο, συνοδεύοντας την ομάδα κρούσης του HMS Queen Elizabeth στον Ινδο-Ειρηνικό, γράφει το southfront.org.

Το ένα επιχειρησιακό αντιτορπιλικό του στόλου, το HMS Defender, βοηθά στην παροχή αεροπορικής κάλυψης στο HMS Queen Elizabeth και σε άλλα πολεμικά πλοία σε μια ομάδα που περιλαμβάνει αμερικανικά και ολλανδικά πλοία.

Αρκετές αναφορές τα τελευταία χρόνια έκαναν λεπτομερώς λόγο για βλάβες στο σύστημα πρόωσης του τύπου 45 αφήνοντας το πλοίο χωρίς δύναμη αναπτύσσεται σε περιοχές με υψηλές θερμοκρασίες.

Ο υπουργός Προμηθειών Άμυνας Τζέρεμι Κουίν αναγνώρισε ότι τα πλοία τύπου 45 είχαν γίνει σπάνιο είδος απαντώντας σε κοινοβουλευτική απάντηση στις 19 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Tobias Ellwood είπε ότι η διαθεσιμότητα του τύπου 45 κατέδειξε ότι η Βρετανία χρειάζεται μεγαλύτερο ναυτικό.

«Είναι επιχειρησιακή ανησυχία. Το HMS Defender είναι τώρα το μόνο μας τρέχον σκάφος τύπου 45. Εάν αυτό το πλοίο αντιμετωπίσει προβλήματα πρόωσης, τα οποία έχουμε δει σε όλη την οικογένεια Type 45, τότε η ομάδα κρούσης αερομεταφορέων θα αναγκαστεί να στηριχθεί σε σύμμαχο του ΝΑΤΟ για να διασφαλίσει ότι θα έχουμε προστασία αντιτορπιλικών». Ο Έλγουντ είπε. "Αυτό δείχνει πραγματικά ότι η ουσία είναι ότι χρειαζόμαστε ένα μεγαλύτερο ναυτικό".

Ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας είπε ότι, λαμβάνοντας υπόψη τις εθνικές και διεθνείς υποχρεώσεις της Βρετανίας, «δεν ήταν αποδεκτό η διαθεσιμότητα [του τύπου 45] να μειωθεί τώρα σε ένα μόνο πλοίο».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail