Δρούγος: Πακιστάν & άλλες 4 χώρες προσανατολίζονται να αναγνωρίσουν τα κατεχόμενα ως τα μέσα 2022

Ο στρατιωτικός αναλυτής Αθανάσιος Δρούγος. μίλησε για την επίσκεψη της προξενικής ομάδας του Πακιστάν στα κατεχόμενα η οποία χαρακτηρίζεται από πολλούς ως πιθανή επίσημη αναγνώριση. Επεσήμανε ότι Πακιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Λιβύη, Μπαγκλαντές και Γκάμπια προσανατολίζονται, από τα όσα έχουν καταθέσει στον οργανισμό ισλαμικής διάσκεψης, να προχωρήσουν σε αναγνώριση των περιοχών μέχρι τα μέσα του 2022. 

Σε ότι αφορά το Αφγανιστάν, ανέφερε ότι το State Department καλωσορίζει τον τουρκικό ρόλο στο Αφγανιστάν. Μόνο οι Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις θα παραμείνουν και 650 Αμερικανοί θα φρουρούν την οικία του Αμερικανοό πρέσβη στην Καμπούλ. 

Στάθηκε στο ότι οι Ταλιμπάν έχουν πάρει το πάνω χέρι σε περιοχές του δυτικού Αφγανιστάν προς το Ιράν. Υπάρχει δυσφορία για τον Μπάιντεν και για τη γρήγορη απόσυρση των Αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν. Κατέληξε λέγοντας ότι Αφγανοί πολίτες, υποστηρικτές των Αμερικανών, φοβούνται και ζητούν να φύγουν σε ΗΠΑ και Γερμανία. 

Οι Ταλιμπάν είναι 80-90.000, οι Αφγανικές δυνάμεις που εκπαίδευσαν οι Αμερικανοί, οι Τούρκοι, οι Γερμανοί είναι 300.000 αλλά δεν είναι καλοί πολεμιστές. Πολλοί από αυτούς περνούν σε γειτονικές χώρες για να γλιτώσουν.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail