Ανεργία:

Άλλη μια θλιβερή πρωτιά έρχεται να επιβεβαιώσει το πολιτικό έγκλημα που συντελείται στη νέα γενιά, η οποία εξωθείται σε μετανάστευση ή καταδικάζεται σε εξαθλίωση.

Από: sportime.gr - Ελευθέριος Ανδρώνης

Τα νούμερα σοκάρουν. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ανεργία των νέων ανθρώπων στην Ελλάδα, έφτασε το Μάιο στα επίπεδα του 38,2%! Η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλάμε για ασύλληπτο ποσοστό. Ικανό να ρίξει κυβερνήσεις μέσα σε λίγες μέρες, εάν διανύαμε εποχές… «κανονικότητας» και όχι παραφροσύνης και ολοκληρωτισμού, όπως αυτές που ζούμε.

Δεύτερη έρχεται η Ισπανία με 36.9% και τρίτη η Ιταλία με 31.7%, επίσης πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Την ίδια στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη διάσταση που βρίσκεται, πολυδιαφημίζει το «Εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας», το περιβόητο «Ελλάδα 2.0», εδώ στην πραγματική διάσταση, κοντεύει να διαλύσει την… Ελλάδα 1.0…

Εάν υπολογίσουμε και τη λεγόμενη κρυφή ανεργία, τότε μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή, σχεδόν ένας στους δυο νέους είναι άνεργος. Αυτό και αν προμηνύει… «ανάκαμψη και ανθεκτικότητα» για μια οικονομία.

Μια ολόκληρη γενιά συνθλίβεται μέσα σε σαρωτική ανεργία, ως αποτέλεσμα των εκτεταμένων και αχρείαστων lockdown που και ωφέλεια δεν είχαν, και κατέστρεψαν την οικονομία ξεσηκώνοντας μια θύελλα λουκέτων, απολύσεων και περικοπών. Η ανεργία εκτινάχθηκε ήδη από τη δεκαετία των μνημονίων σε αστρονομικά ποσοστά, άλλα η ΝΔ φρόντισε να τη κρατήσει σε επίπεδα… πρωταθλητισμού.

Σε αυτό το άκρως τοξικό εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, τους μισθούς πείνας, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και την πληρωμή σε… ρεπό, η -ήδη περιορισμένη σε πληθυσμό- νεολαία μας, εξωθείται προς τη μετανάστευση, για να αναζητήσει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Δηλαδή δεν μας έφτανε η υπογεννητικότητα και η τεράστια πληγή του δημογραφικού που απειλεί τη χώρα, τώρα η Ελλάδα θα αρχίσει να αιμορραγεί έτι περαιτέρω από μαζικές μεταναστεύσεις των νέων μας.

Και αντί η κυβέρνηση να σκύψει πάνω από αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα που απειλεί να τινάξει στον αέρα την ήδη καταρρέουσα οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιράζει 150άρια για να… εμβολιαστεί η γενιά, που ο ίδιος φρόντισε να καταστρέψει.

Οι «περισσότερες και καλύτερες δουλειές» που υποσχόταν η ΝΔ, έγιναν lockdown μέχρι να σβήσει ο ήλιος, ξύλο σε πλατείες, απολύσεις, απλήρωτες υπερωρίες και στο τέλος για τις εντυπώσεις… «υγειονομικό» χαρτζιλίκι.

Και ενώ οι θάνατοι υπερβαίνουν ετησίως κατά πολύ τις γεννήσεις και οι νέοι μαστίζονται από ανεργία, ο Πρωθυπουργός είναι απασχολημένος με το να τελειοποιεί τον ολοκληρωτισμό του, να διχάζει την κοινωνία, να στοχοποιεί (και) τους ανεμβολίαστους νέους, να εκβιάζει με ρατσιστικούς αποκλεισμούς και αντιδημοκρατικές κυρώσεις, ενώ υπόσχεται μια… ξέφρενη κούρσα προς την «ανάπτυξη» το 2022.

Και με έναν Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, που αντί να παραιτηθεί με ένα τέτοιο ντροπιαστικό ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται επί θητείας του, είναι απορροφημένος στο να απειλεί όσους αρνούνται να κάνουν το (κατά τα άλλα… προαιρετικό) εμβόλιο λέγοντας πως «Αν κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, και νομίζουν ότι θα κάθονται τον χειμώνα και θα παίρνουν λεφτά, κάνουν λάθος».

Άρα δουλειές δεν υπάρχουν, μέριμνα για τον εργαζόμενο δεν υπάρχει, σοβαροί μισθοί δεν υπάρχουν, 38,2% ανεργία υπάρχει, και σαν κερασάκι στη τούρτα, πάνω από όλα αυτά, έχουμε και εκβιασμούς μέσω των επιδομάτων πείνας.

Και έτσι, όχι μόνο δεν φροντίζουν να μειώσουν την τεράστια ανεργία, άλλα σπεύδουν να τη φουντώσουν ακόμα περισσότερο, φέρνοντας στο τραπέζι των εργασιακών μια νέα προϋπόθεση για να δουλεύεις (το αν έχεις εμβολιαστεί ή όχι), ειδάλλως στοχοποιείσαι, εκβιάζεσαι, διώκεσαι ή και απολύεσαι στο νεοφασισμό που ζούμε στις μέρες μας.

Και όλα αυτά την ώρα που τα προϊόντα των super market ακριβαίνουν, η λαϊκή ακριβαίνει, έχουμε αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, αυξήσεις στο πετρέλαιο, αυξήσεις στα ενοίκια.

Η νεολαία μας εγκαταλείπει μέρα με τη μέρα, με ποικίλους τρόπους. Παιδιά δεν γεννιούνται, και τα παιδιά που γεννιούνται καταδικάζονται σε ανεργία ή σε εξάρτηση και «ομηρία», μέσω της επιδοματικής πολιτικής που εφαρμόζεται.

Η κυβέρνηση κάνει ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, για να επισπεύσει αυτήν την εγκατάλειψη.