Τα έγκατα της Μικρασίας με δύο νέα αγάλματα 2500 ετών βροντοφώναξαν στους Τούρκους ότι είναι καταπατητές

φωτο ΑΑ
Freepen.gr - Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δύο μαρμάρινα αγάλματα 2.500 ετών και επιγραφή κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Ναό του Δία Λεψίνου, έναν από τους καλύτερα διατηρημένους ρωμαϊκούς ναούς της Μικράς Ασίας, στη δυτική επαρχία της Muğla της Τουρκίας.

Χτισμένος τον 2ο αιώνα π.Χ., ο ναός βρίσκεται στην αρχαία πόλη του Ευρωμού.

Ο Abuzer Kızıl, επικεφαλής της ανασκαφικής επιτροπής και μέλος της σχολής στο τμήμα αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Muğla Sıtkı Kocman, δήλωσε στο Anadolu την Κυριακή ότι τα αντικείμενα βρέθηκαν απροσδόκητα κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης και προκάλεσαν έκπληξη στον κόσμο της αρχαιολογίας.

"Ανακαλύψαμε δύο πολύ σημαντικούς συνδέσμους για το χαμένο αρχαϊκό γλυπτό της περιοχής Καρίας, και μια επιγραφή που χρονολογείται από την ελληνιστική περίοδο", είπε.

"Ένας από τους δύο κουρούς που αποκαλύφθηκε στον Ευρωμό είναι γυμνός, ο άλλος φορά πανοπλία και κοντή φούστα. Η πανοπλία είναι κατασκευασμένη από δέρμα και είναι αξιοσημείωτο ότι και τα δύο αγάλματα έχουν λιοντάρι στα χέρια τους. Εικονικά, το λιοντάρι έχει μεγάλη σημασία. .. μέχρι στιγμής δεν μπορέσαμε να βρούμε ακριβή αντίγραφα οποιουδήποτε από τα αγάλματα", είπε ο Kızıl.

Είπε ότι το γυμνό άγαλμα έχει ένα λιοντάρι στο χέρι του που δείχνει ότι είναι πιθανότατα ο Απόλλων.

Ο Kızıl ανέφερε ακόμη πως η επιγραφή από την ελληνιστική περίοδο αναμένεται να αποκαλύψει σημαντικές γνώσεις για την ιστορία της Καρίας, και οι προσπάθειες για την αποκρυπτογράφηση συνεχίζονται.

* με πληροφορίες από Daily Sabah

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail