Η Αίγυπτος παρέλαβε το τέταρτο υποβρύχιο 209/1400 από τη Thyssen

φωτο: thyssenkrupp
Freepen.gr - Η γερμανική thyssenkrupp Marine Systems παρέδωσε το S44, το τέταρτο υποβρύχιο κλάσης Type 209 / 1400mod, στο Ναυτικό της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

Ακολουθώνταε τα αυστηρά μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού στο ναυπηγείο, η παράδοση πραγματοποιήθηκε στο Kiel στις 7 Ιουλίου 2021.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, το S44 ονομάστηκε και καθελκύστηκε στο ναυπηγείο στο Κίελο.

Η σύμβαση για την παράδοση των δύο πρώτων υποβρυχίων 209/1400 mod στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου υπογράφηκε το 2011. Το 2015, η Αίγυπτος αποφάσισε να ενεργοποιήσει την option για δύο επιπλέον μονάδες.

Το πρώτο υποβρύχιο παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, το δεύτερο τον Αύγουστο του 2017 και το τρίτο τον Απρίλιο του 2020. Καθένα από αυτά μπορεί να φιλοξενήσει 30 μέλη πληρώματος.

Και οι τέσσερις μονάδες αναμένεται να ενισχύσουν τις αμυντικές ικανότητες της Αιγύπτου και την αποτελεσματική μάχη, να επιτύχουν ασφάλεια στη θάλασσα και να προστατεύσουν τις αιγυπτιακές ακτές καθώς και τα οικονομικά συμφέροντα μεταξύ της Ερυθράς Θάλασσας και της Μεσογείου.

φωτο: thyssenkrupp

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail