Ποια αποχώρηση; Η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει 150 μισθοφόρους στη Λιβύη

Freepen.gr - Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR), Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, δήλωσε ότι περίπου 150 Σύριοι μισθοφόροι ετοιμάζονται να μετακινηθούν μέσω της Τουρκίας στις περιοχές επιρροής των υποστηριζόμενων από την Τουρκία ομάδων στη Λιβύη.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη με την τηλεόραση του Al-Arabiya, ο Ραχμάν πρόσθεσε ότι οι περιοχές επιρροής των τουρκικών υποστηριζόμενων παρατάξεων στο Afrin της Συρίας και στην ύπαιθρο του Χαλεπίου έχουν γίνει «ανθρώπινη δεξαμενή» για τους μισθοφόρους.

Εξήγησε ότι αυτό που συμβαίνει είναι μια διαδικασία αλλαγής μισθοφόρων και όχι επιστροφή για αυτούς από τη Λιβύη στη Συρία. «Ένας συγκεκριμένος αριθμός Σύριων μισθοφόρων επιστρέφουν στη Λιβύη, παρόμοιος αριθμός».

Ο Αμπντουλάχ Ραχμάν τόνισε ότι ο μηνιαίος μισθός μισθοφόρου μειώθηκε σε 500 δολάρια ΗΠΑ, αφού ήταν 2000 δολάρια ΗΠΑ σε αντάλλαγμα για τη φύλαξη των τουρκικών σημείων ενδιαφέροντος στη Λιβύη.

«Τον επόμενο Σεπτέμβριο, θα δούμε μια νέα ανθρώπινη δεξαμενή [Συρίας] μισθοφόρων να συμμετέχει στο Αφγανιστάν», τόνισε ο Ραχμάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail