Από το 1204 ως το "Μένουμε Ευρώπη": Λεηλατώντας διαχρονικά τον Ελληνισμό

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Τι ψάλλεις, τον εξάψαλμο ή ένα επικήδειο; Την κατάληψη της Ιερουσαλήμ είχε στόχο η Δ' Σταυροφορία (1201-1204), μέσω μιας εισβολής στην Αίγυπτο. Παρέκκλινε όμως από τον στόχο της και οι σταυροφόροι κατέλαβαν την Νέα Ρώμη, καταλύοντας έτσι την ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία και ιδρύοντας την λατινική αυτοκρατορία.

Του Νίκου Γεωργαντζά

Η επικράτηση των υλικών συμφερόντων ήταν αισθητή ήδη στις προηγούμενες σταυροφορίες. Ξεκάθαρα όμως εκδηλώθηκε κατά την Δ’ Σταυροφορία, με την κατάληψη και την λεηλασία της Νέας Ρώμης, το έτος 1204.

Στην Νέα Ρώμη ήταν συσσωρευμένος όλος ο πλούτος του ελληνικού και του ελληνιστικού μας κόσμου, ο οποίος είχε λεηλατηθεί υπό τους τυράννους της Νέας Ρώμης. Πήρε πολλά χρόνια στους τυράννους της νέας λατινικής αυτοκρατορίας να λεηλατήσουν όλον τον εκεί συσσωρευμένο πλούτο.

Το έτος 1922, επίσης ένα τεράστιο μέρος του υπό την κατοχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας ελληνιστικού πλούτου, πάλι είχε συσσωρευθεί στην Σμύρνη. Βέβαια όλες και όλοι γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη στην Σμύρνη το 1922.

Πριν από μερικά χρόνια, το διεθνές καρτέλ των τραπεζών, του δεσποτικού καθεστώτος εξουσίας, πάλι παρήγαγε ένα ύπουλο μηχανισμό λεηλασίας του συσσωρευμένου πλούτου μας. Η αιχμή αυτού του μηχανισμού λεηλασίας του πλούτου μας είναι το €.

Τα συνθήματα «μένουμε σπίτι» και «μένουμε Ευρώπη» είναι ο απόλυτος θρίαμβος του €. Εκφράζουν απόλυτα όλες εκείνες και όλους εκείνους, που ΔΕΝ έχουν ακόμη απηυδήσει και υπηρετούν τυφλά την τυραννική αριστερο-κεντρο-δεξιά κομματοκρατία του δεσποτικού καθεστώτος εξουσίας, μέσα στις κομματικές στάνες των δήθεν ‘ηγετών’ ραγιάδων, ρωμιών, μελανοχιτώνων και ταγματασφαλιτών γερμανοτσολιάδων.

Θάλαττα-θάλαττα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail