Όσο χορταίνουμε με καταδίκες, η Τουρκία βλέπει 1 εκ. τουρίστες κι επενδύσεις 10 δις λιρών στα Βαρώσια

Freepen.gr - Με το σταδιακό άνοιγμα των Βαρωσίων εμφανίζεται μια  επενδυτική δυναμικότητα 10 δισεκατομμυρίων λιρών στην περιοχή, δηλαδή περίπου κοντά 1 δις ευρώ. Αναφέρεται ότι η περιοχή, γνωστή ως το Μαργαριτάρι της Μεσογείου πριν από 47 χρόνια, μπορεί να προσελκύσει 1 εκατομμύριο τουρίστες αν "ξυπνήσει" ξανά, γράφει η turkiyegazetesi.com.tr.

Η διήμερη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα, δεδομένης της είδησης ότι τα Βαρώσια ανοίγουν σταδιακά, «δημιούργησε ενθουσιασμό στη χώρα» αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα. Σημειώνοντας πως ξεκίνησε η διαδικασία για το άνοιγμα της περιοχής «πόλης - φάντασμα» αναφέρει ότι τρέχουν μελέτες για τις υποδομές με στόχο την έλευση τουρισμού και τα Βαρώσια να καταστούν κέντρο έλξης στη Μεσόγειο. 

Πρώτα απ 'όλα, σχεδιάζεται η επιστροφή των ακινήτων που ανήκουν σε αλλοδαπούς και στη συνέχεια η αναβίωση της πόλης. Για αυτό, απαιτείται επένδυση περίπου 10 δισεκατομμυρίων λιρών σε υποδομές, στέγαση και τουριστικές εγκαταστάσεις. Εδώ είναι που κρύβεται και η παγίδα για τους Ελληνες ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αμμόχωστο, οι οποίοι καλούνται να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους αναγνωρίζοντας όμως το ψευδοκράτος μέσω της διαδικασίας που έχει ανακοινωθεί.

Ο τουρκικός τομέας συμβάσεων και τουρισμού δηλώνει ότι είναι έτοιμος για έργα που μπορούν να υλοποιηθούν μακροπρόθεσμα. Οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας δηλώνουν ότι μόλις τα Βαρώσια επιστρέψουν στην παλιά τους κατάσταση, μπορεί να προσελκύσουν 1 εκατομμύριο τουρίστες. 

Ο Kemal Şahin, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Şahinler Holding, ο οποίος δραστηριοποιείται επίσης στον τουριστικό τομέα, δήλωσε ότι η περιοχή αποτελούσε σημαντικό τουριστικό κέντρο την εποχή της και ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν να είναι καρποφόρα. 

Ο Şahin είπε, «Υπάρχουν ελληνικά και βρετανικά ακίνητα στα Βαρώσια. Μετά την επιστροφή τους, μπορούν να πραγματοποιηθούν επενδύσεις. Φυσικά, η περιοχή έχει μεγάλες δυνατότητες. Το σωστό που πρέπει να κάνετε εδώ είναι να επιλύσετε το πρόβλημα ειρηνικά. Αυτό θα είναι καλό και για τα δύο μέρη. Εάν υπάρχει προσδοκία εισοδήματος για την οικονομία ή τον τουρισμό, θα ήταν καλύτερο να το κάνετε μέσω ειρηνικού τρόπου. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να γίνει αυτό. 

Πριν από το 1974, υπήρχαν 105 ξενοδοχεία με 10 χιλιάδες κρεβάτια και 60 ξενοδοχεία τύπου διαμερισμάτων στην περιοχή. Το 58 τοις εκατό του τουρισμού ήταν σε αυτήν την περιοχή. Υπάρχουν 3.000 εμπορικές μονάδες, 99 κέντρα ψυχαγωγίας, 143 γραφεία διαχείρισης, 4.649 ιδιωτικές κατοικίες, 21 τράπεζες, 24 θέατρα και κινηματογράφοι, 380 ημιτελείς κατασκευές. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail