Η Τουρκία ξεκινά μαζική παραγωγή του πρώτου μη επανδρωμένου σκάφους ULAQ

φωτο Ares
Freepen.gr - Η Τουρκία πρόκειται να ξεκινήσει μαζική παραγωγή του πρώτου μη επανδρωμένου σκάφους επιφανείας (USV), του «ULAQ», ανέφερε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Defense Post τη Δευτέρα, τρία χρόνια μετά την έναρξη της διαδικασίας παραγωγής στην Τουρκία το 2018.

Το εγχώριο USV της Τουρκίας, το οποίο αναπτύχθηκε από την ARES Shipyard και τη Meteksan Defense, μπορεί να ταξιδέψει έως και 400 χιλιόμετρα (248 μίλια) με ταχύτητα 65 χιλιόμετρα την ώρα και διαθέτει δυνατότητες νυχτερινής όρασης και κρυπτογραφημένη επικοινωνία για πληροφορίες, επιτήρηση, αναγνώριση και πόλεμο επιφανείας, σημειώνει ο ιστότοπος.

Η ULAQ ολοκλήρωσε την πρώτη της δοκιμή με πραγματικά πυρά τον περασμένο μήνα, απελευθερώνοντας δύο πυραύλους καθοδηγούμενους από λέιζερ στα ανοικτά των ακτών της Αττάλειας, γράφει το Defense Post, επισημαίνοντας ότι το σκάφος είναι εξοπλισμένο με τέσσερις πυραύλους Cirit με καθοδήγηση λέιζερ και δύο αντι-αρματικούς μεγάλους βεληνεκούς.

Το ULAQ μπορεί να συμμετάσχει σε κοινές επιχειρήσεις με συμπληρωματικές δυνάμεις, όπως οπλισμένα UAV και τακτικά UAV, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail