Κορυφαίος tour operator ακυρώνει καλοκαιρινά πακέτα διακοπών στην Τουρκία

oleg_mit / pixabay
Freepen.gr - Η τουριστική εταιρεία TUI ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των διακοπών σε επτά προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, επικαλούμενη την «συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από τα ταξίδια» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κίνηση έρχεται καθώς τα κράτη μέλη της ΕΕ προετοιμάζονται να ανοίξουν τα σύνορα για μη απαραίτητα ταξίδια από τρίτες χώρες. Η Τουρκία εξαιρείται από έναν ασφαλή κατάλογο ταξιδιών της ΕΕ που θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τα τέλη Αυγούστου, αποκλείοντας τυχόν εξελίξεις, ανέφερε την Κυριακή η ιστοσελίδα ειδήσεων Artı Gerçek.

Η TUI θα λειτουργεί μόνο εντός συνόρων που επιτρέπει το Γραφείο Εξωτερικής Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφερε, επικαλούμενη την εκπρόσωπο της εταιρείας Sarah Saucin.

Άλλοι ακυρωμένοι προορισμοί από τον tour operator περιλαμβάνουν την Τυνησία, το Μεξικό, την Τζαμάικα, τις Μαλδίβες, τη Δομινικανή Δημοκρατία και το Μαϊάμι.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο σηματοδότησε ελπίδα για τη ζωτική τουριστική βιομηχανία της χώρας, η οποία πάσχει από την πτώση λόγω της πανδημίας για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι.

«Η χώρα μας άρχισε σταδιακά να βγαίνει από τους καταλόγους των ταξιδιωτικών περιορισμών. Χαιρετίζουμε την απόφαση που έλαβε η Ρωσία, μετά τη Γαλλία, προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι δήλωσε ο Ερνγοάν και συνέχισε: «Θα είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού μας θα εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία τουλάχιστον στο δεύτερο μισό της σεζόν του 2021».

Οι αφίξεις τουριστών στην Τουρκία μειώθηκαν 54 τοις εκατό από έτος σε έτος το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού, αλλά η χώρα έχει εμπιστευτεί τις ελπίδες για τη μείωση των μολύνσεων μετά από αυστηρά περιοριστικά μέτρα την άνοιξη.

Ο τουρισμός είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων σε συνάλλαγμα για την Τουρκία, συμβάλλοντας στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και στη χρηματοδότηση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail