SSN Alvaro Alberto: υπό κατασκευή το πρώτο πυρηνικό επιθετικό υποβρύχιο της Βραζιλίας

Το βραζιλιάνο υποβρύχιο Riachuelo (Πηγή εικόνας: Λογαριασμός Twitter του Sankalan Chattopadhyay)
Το βραζιλιάνικο υποβρύχιο Álvaro Alberto είναι ένα πυρηνικό επιθετικό υποβρύχιο (SSN) υπό κατασκευή για το Ναυτικό της Βραζιλίας, από το ναυπηγείο Itaguaí Construções Navais (ICN). Η κατασκευή είναι μέρος της στρατηγικής εταιρικής σχέσης που υπεγράφη μεταξύ Γαλλίας και Βραζιλίας το 2009, η οποία περιελάμβανε επίσης τη συνολική μεταφορά τεχνολογίας και υποστήριξη για την κατασκευή τεσσάρων διευρυμένων υποβρυχίων κατηγορίας Scorpène με διευρυμένη συμβατική ισχύ.

Το Álvaro Alberto έχει πολλές ομοιότητες με τον συμβατικό προκάτοχό του στην κατηγορία Scorpène. Το πρώτο πυρηνικό υποβρύχιο της Βραζιλίας θα έχει πλάτος 9,8 m (32 ft) για να φιλοξενήσει τον πυρηνικό αντιδραστήρα πεπιεσμένου ύδατος (PWR). Με μήκος των 100 m (330 ft) και εκτόπισμα 6.000 τόνων θα προωθηθείται από ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης 48 MW (64.000 hp), σημειώνει το navyrecognition.com.

Τα υποβρύχια της κατηγορίας Scorpène είναι μια κατηγορία υποβρυχίων επίθεσης ηλεκτρικά - ντίζελ που αναπτύχθηκαν από κοινού από τη Γαλλική Εταιρεία Naval Group (πρώην DCNS) και την ισπανική εταιρεία Navantia. Η κατηγορία υποβρυχίων Scorpène έχει τέσσερις υποτύπους, συμπεριλαμβανομένης της συμβατικής diesel-ηλεκτρικής έκδοσης CM-2000, του παραγώγου AM-2000 αναερόβιας πρόωσης (AIP), του παράκτιου υποβρυχίου CA-2000 και του διευρυμένου S-BR για το Ναυτικό της Βραζιλίας , χωρίς AIP. Τα υποβρύχια κατηγορίας Scorpéne είναι σε λειτουργία με τη Χιλή, τη Μαλαισία, την Ινδία και τη Βραζιλία. Πάνω από δεκατέσσερα υποβρύχια Scorpène πωλήθηκαν από την Naval Group διεθνώς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail