Άλλη μια "επιτυχία" της κυβέρνησης: Οι μάσκες βαδίζουν ήδη στο δρόμο των sms

Engin_Akyurt / pixabay
Το ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την επιβολή της εξουσίας της με κάθε τρόπο, το είχαμε καταλάβει. Αλλά όπως και οι προηγούμενες, δεν αντιλαμβάνεται πότε αρχίζει να εκτίθεται. Οι πρώτες σαράντα ημέρες της πανδημίας και της αποθέωσης της μεσσιανικής προσέγγισης αποτελούν πια ιστορία. Πλέον ακόμη και τα εμβόλια εκπυρσοκροτούν, ακριβώς λόγω της προσπάθειας επιβολής τους με πλάγιους τρόπους κι όχι παρουσίασής τους ως ενός διαθέσιμου όπλου με τα υπέρ και τα κατά, που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Του Στρατή Μαζίδη

Πριν λίγο καιρό βλέπαμε τη...μη αναφορά παράδοσης των sms, με τον κόσμο να έχει κουραστεί να στέλνει μηνύματα ή να γράφει σημειώματα για να πάει μέχρι το σούπερ μάρκετ, κι αρκετούς να εξέρχονται αψηφώντας το μέτρο. Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το λάθος αλλά αντί να το διορθώσει άμεσα, μη τυχόν και φανεί πως έσφαλε με κίνδυνο να χαλάσει η εικόνα της, το κατήργησε με καθυστέρηση.

Το ίδιο συμβαίνει τώρα με τις μάσκες. Ο κόσμος βγαίνει έξω να περπατήσει και πλέον ελάχιστοι φορούν μάσκα διότι λόγω της ζέστης δυσκολεύονται να πάρουν αέρα. Άλλοι για την τιμή των όπλων τη φορούν στο σαγόνι κι αν πλησιάσουν κάποιον την ανέβαζουν κ.ο.κ., άλλοι πάλι δεν την έχουν καν κρεμασμένη.

Η μάσκα ό,τι ήταν να δώσει, φαίνεται πως το έδωσε. Η κυβέρνηση την απαξίωσε εντελώς. Αρχικά, μόνο ψεκασμένους δεν αποκαλούσε όσους τη φορούσαμε στο ξεκίνημα της πανδημίας εκεί όπου παρατηρείτο συνωστισμός. Οι ειδικοί μάλιστα περισπούδαστα επιχειρηματολογούσαν εναντίον στα τηλεπαράθυρα. Οι ίδιοι πάλι άνθρωποι στα ίδια τηλεπαράθυρα ήρθαν να την επιβάλλουν ακόμη κι όταν περπατάς μόνος σου στο δρόμο ή να καταστήσουν υποχρεωτική τη διπλή χρήση της σε ορισμένες περιστάσεις.

Δεν υπάρχει μέτρο, ούτε κοινή λογική σε αυτήν τη χώρα από χρόνια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail