Ο SAA και η Ρωσία αναχαιτίζουν το ISIS εν μέσω φόβων μελλοντικής αναζωπύρωσης

Freepen.gr - Οι συριακές εκλογές ήρθαν κι έφυγαν, αλλά το ISIS παραμένει, με την ανάγκη να συγκρατηθεί η τρομοκρατική ομάδα. Στις 2 Ιουνίου, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 110 αεροπορικές επιδρομές σε κρησφύγετα του ISIS στην κεντρική περιοχή της Συρίας.

Περίπου 100 αποδόθηκαν στις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις, ενώ οι υπόλοιπες στον αραβικό στρατό της Συρίας (SAA), υπογραμμίζει το southfront.org.

Δεν υπάρχουν αριθμοί θυμάτων, ωστόσο, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών του Μαΐου, τουλάχιστον 27 τρομοκράτες του ISIS σκοτώθηκαν και 41 τραυματίστηκαν.

Τόσο ο SAA όσο και η ρωσική υποστήριξη πιέζουν να περιορίσουν το ISIS στην κεντρική περιοχή, και αυτό συμβαίνει με μικτή επιτυχία.

Η Ρωσία πάγωσε τους μισθούς των πρώην αντάρτων στη νότια συριακή επαρχία της Νταράα επειδή αρνήθηκαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους ενάντια στο ISIS.

Οι πρώην αντάρτες της Νταράα εντάχθηκαν στον αγώνα ενάντια στο ISIS στην κεντρική Συρία τον Φεβρουάριο υπό τη σημαία της 8ης Ταξιαρχίας, μιας μονάδας του 5ου Σώματος του Στρατού του SAA.

Τον Απρίλιο, η 8η Ταξιαρχία αντιμετώπισε μεγάλη αντίδραση από τους υποστηρικτές της συριακής αντιπολίτευσης μετά την αποστολή ενισχύσεων στην κεντρική περιοχή. Πολλοί στην αντιπολίτευση δεν βλέπουν τη μάχη ενάντια στο ISIS ως δική τους.

Το Μάιο, τα μέλη της ταξιαρχίας αρνήθηκαν να στείλουν ενίσχυση και ως εκ τούτου οι μισθοί τους πάγωσαν. Δεδομένου ότι η «μετριοπαθής αντιπολίτευση» σε αυτές τις περιοχές δε θεωρεί το ISIS ως απειλή, και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να καταπολεμήσει τους τρομοκράτες.

Εν τω μεταξύ, παρά την πίεση, το ISIS συνεχίζει τις επιθέσεις του.

Την 1η Ιουνίου, τρομοκράτες της ομάδας στόχευσαν ένα όχημα που μετέφερε προμήθειες για τις Συριακές Εθνικές Αμυντικές Δυνάμεις κοντά στην πόλη al-Salamiyah στην ανατολική Χαμά με μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή.

Το κύριο προπύργιο του ISIS στην κεντρική Συρία είναι η έρημος της Homs, η οποία βρίσκεται μεταξύ της ανατολικής Homs και του δυτικού Deir Ezzor.

Λόγω της συριακής και ρωσικής στρατιωτικής πίεσης, οι περισσότερες από τις πρόσφατες επιθέσεις της τρομοκρατικής ομάδας πραγματοποιήθηκαν στην ανατολική Χαμά, στο νότιο Χαλέπι και στη νότια Ράκκα.

Στην ύπαιθρο της Χομς, τα όπλα που έχουν απομείνει από άλλες μαχητικές ομάδες ανακαλύπτονται προοδευτικά και εκκαθαρίζονται, γεγονός που περιορίζει επίσης τις δυνατότητες ενίσχυσης του ISIS.

Στο στρατόπεδο al-Hawl, που φιλοξενεί χιλιάδες οικογένειες μαχητών του ISIS, πολλά παιδιά εξακολουθούν να εκπαιδεύονται από τις μητέρες τους από την προπαγάνδα του ISIS.

Περίπου 50.000 Σύριοι και Ιρακινοί στεγάζονται εκεί. Σχεδόν 20.000 από αυτούς είναι παιδιά.

Ένα ξεχωριστό, φρουρούμενο τμήμα του καταυλισμού, γνωστό ως παράρτημα, φιλοξενεί άλλες 2.000 γυναίκες από 57 άλλες χώρες, που θεωρούνται οι πιο σκληροί υποστηρικτές του ISIS, που μαζί με τα παιδιά τους, φτάνουν τις 8.000.

Αυτό μοιάζει ως μια σημαντική απειλή αναβίωσης. Η UNICEF, καθώς και οι κουρδικές ομάδες προσπαθούν να αποφύγουν ένα τέτοιο σενάριο, αλλά φαίνεται να υπάρχει μικρή πρόοδος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail