Οι ΗΠΑ ζητούν δέσμευση της Τουρκίας κατά της ενεργοποίησης των S-400 - Κλείνουν το μάτι για τις κυρώσεις!

Freepen.gr - Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από την Τουρκία γραπτή διαβεβαίωση ότι δεν θα ενεργοποιήσει τα ρωσικά πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400, ανέφερε την Τρίτη ο αρθρογράφος Hürriyet, Hande Fırat, σε αίτημα που δεν ικανοποιήθηκε από την Άγκυρα.

Η διοίκηση του Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να υποβάλει το έγγραφο στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, δήλωσε ο αρθρογράφος, προσθέτοντας ότι οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ θα παρακολουθήσουν την Τουρκία για το θέμα.

Στις 14 Ιουνίου, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συνάντηση στο περιθώριο μιας συνόδου του ΝΑΤΟ κατά την οποία και οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για την αγορά των S-400, τους οποίους θεωρεί το ΝΑΤΟ ασύμβατους με τα συστήματά του.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2020, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε σε δήλωση ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκική Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) σύμφωνα με το Τμήμα 231 της CAATSA «επειδή εμπλέκονται εν γνώσει τους σε σημαντικές συναλλαγές με τη Rosoboronexport, την κύρια εταιρεία εξαγωγών όπλων της Ρωσίας , προμηθεύοντας το σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400».

«Όταν άκουσα για πρώτη φορά την προσφορά για τους S-400, νόμιζα ότι η Τουρκία θα απέρριπτε την προσφορά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβα, αυτό ακριβώς συνέβη», έγραψε ο αρθρογράφος.

«Η Τουρκία δεν αποδέχτηκε την προσφορά δηλώνοντας ότι θα παραβίαζε τα δικαιώματα κυριαρχίας της», δήλωσε ο Φιράτ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail