Οι ρωσικοί S-400 εκτοξεύουν προσομοιωμένους πυραύλους σε «έλεγχο στόχων» κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 και Pantsir-S «παρακολούθησαν και εκτόξευσαν προσομοιωμένους πυραύλους σε έλεγχο στόχων» κατά τη διάρκεια της άσκησης Sea Breeze στην οποία μετέχουν η Ουκρανία, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ και ξεκίνησε τη Δευτέρα στον Εύξεινο Πόντο.

Περίπου 20 αεροσκάφη και ελικόπτερα, διάφορα τμήματα των συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 και Pantsir-S πραγματοποίησαν έναν έλεγχο εκπαίδευσης στην Κριμαία με φόντο την ασκήση Sea Breeze στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε το Interfax επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Συνολικά, περίπου 20 αεροσκάφη και ελικόπτερα συμμετείχαν στον έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών αναγνώρισης Su-24MR, των μαχητικών πολλαπλών χρήσεων Su-27 και Su-30SM, των βομβαρδιστικών Su-24M και των ελικοπτέρων Mi-8 και Ka-27, καθώς και συνταγμάτων S-400 Triumph και Pantsir από την Ένωση Πολεμικής Αεροπορίας και Αεροπορικής Άμυνας της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής", δήλωσε ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας την Τρίτη.

"Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, η αεροπορική συνιστώσα εκτέλεσε την εργασία τόσο στη μέγιστη απόσταση από τις ζώνες ανίχνευσης των ραντάρ σταθμών, όσο και σε εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα, χρησιμοποιώντας το έδαφος για κάλυψη, το οποίο περιπλέκει σημαντικά την εργασία για τις δυνάμεις της αεροπορικής άμυνας", γράφει η αναφορά.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε: «Οι δυνάμεις του στόλου της Μαύρης Θάλασσας πραγματοποίησαν μια σειρά μέτρων για τον έλεγχο των ενεργειών των πλοίων του ΝΑΤΟ που συμμετείχαν στην άσκηση Sea Breeze 2021, η οποία ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου 2021 στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας» ανέφερε η δήλωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail