Το PKK εντείνει τις επιθέσεις με drones κατά του τουρκικού στρατού

Freepen.gr - Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) δημοσίευσε 10 βίντεο επιθέσεων με drones εναντίον των τουρκικών δυνάμεων, σηματοδοτώντας τη μετάβαση προς μια νέα στρατιωτική τακτική στη σύγκρουση που μετρά δεκαετίες, έγραψε ο Karwan Faidhi Dri για το πρακτορείο Rudaw τη Δευτέρα.

Τα βίντεο δημοσιεύθηκαν από το Gerila TV, έναν ιστότοπο που συνδέεται με το PKK.

Ο κορυφαίος αξιωματούχος του PKK Murat Karayılan απέκτησε ένα μοντέλο ελικοπτέρου το 2009 και «ζήτησε από έναν εμπειρογνώμονα από την Ευρώπη να αναπτύξει την ικανότητά του» για να επεκτείνει το εύρος του και να του επιτρέψει να ρίξει βόμβες, δήλωσε ένας πρώην μαχητής του PKK, αναφέρει ο Dri.

Η εκτεταμένη χρήση drone της Τουρκίας από το 2014 είχε ως αποτέλεσμα αυξημένα θύματα μεταξύ της ηγεσίας του ΡΚΚ, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Ομάδας Κρίσεων, η οποία παρακολουθεί τη σύγκρουση ΡΚΚ-Τουρκίας και ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 8 Ιουνίου.

Έκτοτε, το PKK «προσπάθησε να αναπτύξει κάποια ικανότητα να επιτύχει στρατηγικά σημαντικούς στόχους στην Τουρκία», με τα όπλα, δήλωσε ο δημοσιογράφος Paul Iddon στον Dri.

Η χρήση των drones από το PKK παραμένει «πολύ βασική και πρωτόγονη» και η ομάδα δεν έχει ακόμη αναπτύξει «κάτι πιο εξελιγμένο από τα εμπορικά διαθέσιμα drones τύπου DJI με εκρηκτικά», δήλωσε ο Iddon.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail