Ρωσία υπέρ Ελλάδας νότια της Κρήτης: Ζήτησε ελληνικές Navtex για την άσκηση, αδιαφόρησε για το τουρκολιβυκο μνημόνιο

Αεροναυτικά γυμνάσια θα κάνει η Ρωσία σε περιοχή νοτίως της Κρήτης που εμπίπτει στο παράνομο τουρκολιβυκο μνημόνιο. Η είδηση όμως είναι ότι οι ρωσικές αρχές ζήτησαν από τις ελληνικές να εκδώσουν Navtex.

Όπως μεταδίδει για το ΟΡΕΝ ο Θανάσης Αυγερινός, η Μόσχα προσαυξάνει δυναμικά την επίδειξη σημαίας αλλά και της στρατιωτικής της ισχύος σε μία εκτεταμένη ζώνη στη Μεσόγειο που εκτείνεται από τα ανοιχτά της Συρίας και την Κύπρο ως την Κρήτη με διάφορες ασκήσεις.

Η επιλογή των συγκεκριμένων συντεταγμένων δεν είναι φυσικά τυχαίες όπως και ότι η Ρωσία αναγνωρίζει σαφώς την Ελληνική κυριαρχία στην περιοχή μπαίνοντας σφήνα στο από πολλές απόψεις παράνομο τουρκολυβικο μνημόνιο καθώς στις αρμόδιες ελληνικές αρχές υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα για την έκδοση των απαραίτητων ανακοινώσεων προς όλους τους πιθανούς ενδιαφερόμενους, ότι από 1 έως και 7 Ιουλίου το ρωσικό ναυτικό θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά, κάτι που καθιστά επικίνδυνη την περιοχή.

Συνεπώς δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση από ρωσικής πλευράς για την κυριαρχία που ασκεί η Αθήνα και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στη συγκεκριμένη περιοχή. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail