Η Ρωσία στέλνει στη Συρία MiG-31K τα οποία εκτοξεύουν τον υπερηχητικό βαλλιστικό Kinzhal

Freepen.gr - Για πρώτη φορά, η Ρωσία έχει αναπτύξει δύο αεροσκάφη MiG-31K στη Συρία. Το μαχητικό είναι ικανό να μεταφέρει τον υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο Kinzhal που εκτοξεύεται στον αέρα, ο οποίος έχει εμβέλεια περίπου 2.000 χιλιομέτρων.

Το Mikoyan MiG-31, που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής Ένωσης, είναι ένα υπερηχητικό αεροσκάφος που επιχειρεί σε Ρωσία και Καζακστάν. Τα αεροσκάφη MiG-31K, η παραλλαγή που στάλθηκε σε χώρες της Μέσης Ανατολής, αναβαθμίστηκαν το 2018 για να μεταφέρουν τον υπερσύγχρονο πύραυλο Kinzhal.

Ο Kinzhal - που σημαίνει "στιλέτο" στα ρωσικά - μπορεί να πετάξει με ταχύτητα 10 Mach και λέγεται ότι έχει την ικανότητα να εκτελεί ελιγμούς κατά την πτήση ενώ μπορεί να μεταφέρει συμβατικές και πυρηνικές κεφαλές.

Τα αεροσκάφη συμμετέχουν σε μια κοινή άσκηση μεταξύ του ρωσικού ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου μαζί με άλλα πολεμικά αεροπλάνα, πλοία και υποβρύχια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail