Οι Ρώσοι εξοπλίζουν τα ελικόπτερα Mi-28 με βλήματα κρουζ μεγάλου βεληνεκούς!

Freepen.gr - Πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας αποκάλυψε σχέδια για προσθήκη νέων πυραύλων με εμβέλεια 100 χλμ. στο οπλοστάσιο του επιθετικού ελικοπτέρου Mi-28NM.

Στη συνέντευξη με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, η πηγή είπε ότι ένα αναβαθμισμένο ελικόπτερο Mi-28NM θα εφοδιαστεί με ένα νέο κατευθυνόμενο πύραυλο που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο ενός προγράμματος γνωστού ως Izdeliye 305 (που σημαίνει "προϊόν 305").

«Η ικανότητα μεταφοράς τεσσάρων πυραύλων κρουζ ταυτόχρονα βάζει το Mi-28NM στον τύπο των στόχων που μπορεί να πετύχει - ως ισοδύναμο με τα βομβαρδιστικά πρώτης γραμμής», ανέφερε η πηγή.

Το Izdeliye 305 είναι μια νέα γενιά κατευθυνόμενων πυραύλων με μέγιστη εμβέλεια 100 χιλιομέτρων και έχει σχεδιαστεί για εκτόξευση από ελικόπτερο. Προορίζεται να καταστρέψει θωρακισμένα οχήματα και οχυρώσεις οπλισμένου σκυροδέματος, αναφέρει το defence-blog.com.

Ο πύραυλος θα καθοδηγείται από το ενσωματωμένο σύστημα αδρανούς πλοήγησης. Οι πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του στόχου θα μεταφορτωθούν στο σύστημα κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης. Το ελικόπτερο, με τη σειρά του, θα λάβει τις πληροφορίες από τα δικά του συστήματα ανίχνευσης ή από το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στρατευμάτων και όπλων.

Κατά το τελευταίο στάδιο της πτήσης του, ο νέος πύραυλος θα ενεργοποιήσει μια ειδική συσκευή για να εντοπίσει τον στόχο στην καθορισμένη περιοχή και να τον καταστρέψει.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου θα λάβει σήμα βίντεο από τον πύραυλο μέσω ενός προστατευμένου καναλιού επικοινωνίας.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα τον Μάρτιο του 2020, η πηγή της αεροπορικής βιομηχανίας δήλωσε στο TASS ότι η εμβέλεια του νέου πυραύλου θα υπερβεί τα 25 χιλιόμετρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail