Ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin μίλησε για τις φρεγάτες του και τα προβλήματα τους!

Ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Τομ Ρόουντεν μίλησε για την πρόταση της εταιρείας του προς την Ελλάδα για τη ναυπήγηση τεσσάρων φρεγατών .

“Η Ελλάδα, μέλος του ΝΑΤΟ, σκέφτεται να αγοράσει τέσσερις μονάδες επιφανείας πολλαπλών αποστολών της  έκδοσης Freedom που αναπτύχθηκε αρχικά για τη Σαουδική Αραβία, γράφει το USNInews.

Από: militaire.gr

«Πολύ ψηλά στη λίστα προτεραιότητας είναι ο εκσυγχρονισμός του ναυτικού τους. Επί του παρόντος διαθέτουν τέσσερις φρεγάτες κατηγορίας MEKO και διάφορα άλλα  σκάφη που δοκιμάζονται πολύ σκληρά. Το ΠΝ είναι αρκετά απασχολημένο στην Ανατολική Μεσόγειο αυτή τη στιγμή “, δήλωσε ο Ρόουντεν.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης  που έφθασε στο Ναυτικό των ΗΠΑ τον Μάρτιο και περιέγραφε τέσσερα βασικά στοιχεία: ναυπηγηση τεσσάρων νέων φρεγάτων, αναβάθμιση των υπαρχουσών φρεγάτων και πλοία ενδιάμεσης λύσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα “στα τέλη Μαΐου, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός του Ναυτικού  Στυλιανός Πετράκης συναντήθηκαν με τον επικεφαλής διεθνών προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α.,  Frank Morley και τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt για να μιλήσουν για τη μελλοντική αμυντική συνεργασία.

«Η Ελλάδα έχει επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εξοπλισμό για το ΠΝ  συμπεριλαμβανομένων των αναβαθμισμένων P-3B και των ελικοπτέρων MH-60R. Η πρόταση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για την Ελληνική Μελλοντική Φρεγάτα, η οποία υποστηρίζεται από “συμφωνία κυβέρνησης προς κυβέρνηση”, θα αξιοποιήσει τις τρέχουσες αμυντικές επενδύσεις της Ελλάδας και θα εξασφαλίσει την πιο προηγμένη ναυτική ικανότητα στην περιοχή », δήλωσε ο πλοίαρχος του Ναυτικού Tim Ketter ανώτερος αξιωματούχος άμυνας για τις ΗΠΑ στην Ελλάδα”.

«Η δέσμευσή μας για εγχώρια παραγωγή θα οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις στην ελληνική ναυπηγική βιομηχανία».

Ωστόσο η πρώτη φρεγάτα θα ναυπηγηθεί στην Ιταλία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τα προβλήματα

Ο αντιπρόεδρος της Lockheed υποστήριξε ότι η φρεγάτα που θα πουλήσουν στην Ελλάδα θα έχει το ίδιο σύστημα πρόωσης που χρησιμοποιήθηκε στις φρεγάτες Freedom της Σαουδικής Αραβίας- δύο αεριοστρόβιλοι Rolls Royce MT-30 και δύο πετρελαιοκινητήρες Colt-Pielstick.

O Ρόουντεν είπε ότι τα νέα πλοία θα περιλαμβάνουν μια επιδιόρθωση στο συνδυασμό  που συνδέει τους αεριοστρόβιλους και τους πετρελαιοκινητήρες. Η Naval Sea Systems Command και η Lockheed εργάζονται για να διορθώσουν το σφάλμα . Δηλαδή ακόμη δεν έχει διορθωθεί!

«Αυτή η επιδιόρθωση δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή και θα συμπληρωθεί προφανώς στα Littoral Combat Ships του Ναυτικού », είπε.
Η Lockheed προτείνει επίσης αναβαθμίσεις στις φρεγάτες κατηγορίας ΜΕΚΟ του Ελληνικού Ναυτικού με ένα σύστημα μάχης που προέρχεται από το σύστημα μάχης Aegis.
«Το σύστημα διαχείρισης μάχης  για τις MEKO  θα είναι το COMBATSS 21, ένα παράγωγο του συστήματος όπλων Aegis», δήλωσε ο Ρόουντεν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail