Karayılan: Ο Ερντογάν ζήτησε από το PKK εκεχειρία στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν!

Freepen.gr - Σύμφωνα με τον Murat Karayılan του PKK, η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε από το PKK την κατάπαυση του πυρός στο Βόρειο Κουρδιστάν (νοτιοανατολική Τουρκία). Σε αντάλλαγμα, στο κουρδικό κίνημα προσφέρθηκε "ελεύθερο χέρι" σε άλλες περιοχές, ανέφερε ο Karayilan σε συνέντευξή του μεταδίδει το πρακτορείο ANF.

Ο αρχηγός της κεντρικής έδρας της HPG, Murat Karayılan, σχολίασε τη συνεχιζόμενη εισβολή της Τουρκίας στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) σε ειδική εκπομπή στον κουρδικό τηλεοπτικό σταθμό Stêrk TV. Σύμφωνα με τον Καραϊλάν, ο οποίος είναι επίσης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΡΚΚ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από το κουρδικό κίνημα μέσω επαφών κατάπαυση του πυρός στο βόρειο Κουρδιστάν. 

«Έχουμε πληροφορίες ότι ο [Τούρκος υπουργός Άμυνας] Χουλούσι Ακάρ ζήτησε από την ηγεσία του KDP να εμπλέξει τους peshmerga σε αυτόν τον πόλεμο. Στις 20 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση αξιωματούχων του KDP. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι αποφασίστηκε. Αυτό δεν θα έπρεπε να αναφέρεται εδώ» είπε ο Karayilan και συνέχισε:

«Αυτό που μπορώ να αποκαλύψω σε κάθε περίπτωση - στην πραγματικότητα, θα προτιμούσα να το συζητήσω με τον Massoud Barzani ή άλλο αξιωματούχο του KDP - είναι ότι το τουρκικό κράτος, ή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήρθε σε επαφή μαζί μας πριν από μερικούς μήνες μέσω φιλικής αντιπροσωπείας και μας ζήτησε να ανακοινώσουμε εκεχειρία στο Βόρειο Κουρδιστάν. Σε αντάλλαγμα, θα μας δοθεί ένα ελεύθερο χέρι στα άλλα μέρη του Κουρδιστάν. Τι σημαίνει αυτό με συγκεκριμένους όρους; "Προκηρύξτε εκεχειρία για εμάς και πολεμήστε ενάντια στο KDP, με τον οποίο έχετε ούτως ή άλλως προβλήματα". Ο εχθρός παίζει τα παιχνίδια του και πρέπει να του δώσουμε πλήρη προσοχή. Το τουρκικό κράτος έπαιζε πάντα τους Κούρδους να στραφούν ενάντια ο ένας στον άλλο για να προκαλέσει εσωτερικές κουρδικές συγκρούσεις. Έτσι δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση και έτσι μπορεί να διατηρηθεί».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail