Οι επιθέσεις του ISIS συνεχίζονται παρά τις ρωσικές - συριακές αεροπορικές επιθέσεις. Γιατί;

@mod_russia
Freepen.gr - Περισσότερες από 110 αεροπορικές επιθέσεις έχουν στοχεύσει σε κρησφύγετα του ISIS στην κεντρική περιοχή της Συρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) στο Λονδίνο, στις 2 Ιουνίου.

Τουλάχιστον 100 από τις αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από πολεμικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS), ενώ οι υπόλοιπες διεξήχθησαν από συριακά στρατιωτικά ελικόπτερα. Οι αεροπορικές επιθέσεις στοχεύουν σε κρησφύγετα διάσπαρτων πυρήνων του ISIS στα περίχωρα των πόλεων al-Sholah στο δυτικό Deir Ezzor και al-Sukhnah στην ανατολική Homs.

«Τα ρωσικά αεροπλάνα αναγνώρισης πέταξαν σε διάφορα μέρη της συριακής ερήμου καθώς οι επιχειρήσεις εντοπισμού πυρήνων  του ISIS συνεχίζονταν», ανέφερε το SOHR.

Τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον 27 τρομοκράτες του ISIS σκοτώθηκαν και 41 άλλοι τραυματίστηκαν στην κεντρική Συρία ως αποτέλεσμα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών.

Ωστόσο παρά τον έντονο βομβαρδισμό, πυρήνες του ISIS στην κεντρική Συρία συνεχίζουν να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον συριακών στρατευμάτων.

Την 1η Ιουνίου, οι τρομοκράτες του ISIS στόχευσαν ένα όχημα που μετέφερε προμήθειες για τις Συριακές Εθνικές Αμυντικές Δυνάμεις (πολιτοφυλακή NDF) κοντά στην πόλη al-Salamiyah στην ανατολική Χαμά με μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή. Σύμφωνα με το SOHR, ένας πολιτοφύλακας σκοτώθηκε και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Το βασικό προπύργιο του ISIS στην κεντρική Συρία είναι η έρημος Χομς, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στη ανατολική Χομς και το δυτικό Ντειρ Έζορ. Ωστόσο, λόγω της συριακής και ρωσικής στρατιωτικής πίεσης, οι περισσότερες από τις πρόσφατες επιθέσεις της τρομοκρατικής ομάδας ήταν στην ανατολική Χαμά, στο νότιο Χαλέπι και στη νότια Ράκκα.

Είναι προφανές ότι η ζώνη του Αλ Τανφ που ελέγχουν οι ΗΠΑ στο νότο αποτελούν ανοικτή πληγή στην οποία βρίσκουν καταφύγιο κάθε λογής τρομοκράτες ενώ όπως ο καθένας μπορεί να υποθέσει, η περιοχή αυτή, στη γενικότερη ερμηνεία της, ενισχύει με άνδρες και πυρομαχικά το ISIS το οποίο τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται σε έναν πόλεμο διαρκούς φθοράς.

Η Δαμασκός έχει κατηγορήσει ξεκάθαρα τις ΗΠΑ ότι υπονομεύουν την σταθερότητα στη χώρα και πως βρίσκονται πίσω από τις απόπειρες αναζωπύρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail