Το IRON DOME θέλουν στη Μαριούπολη για να προστατεύσουν και να ανοίξουν το διεθνές αεροδρόμιο

Freepen.gr - Οι αρχές της Μαριούπολης της Ουκρανίας σχεδιάζουν να αγοράσουν το σύστημα Iron Dome από το Ισραήλ για την προστασία του αεροδρομίου της πόλης.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μαριούπολης, που βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα από την πόλη, έκλεισε τον Ιούνιο του 2014, λόγω της κλιμάκωσης της ένοπλης σύγκρουσης στο Ντονμπάς. Το αεροδρόμιο βρίσκεται στο ακραίο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Ο αντιδήμαρχος, Σεργκέι Ζαχάρωφ είπε ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ώστε να μπορέσει να ανοίξει ξανά το αεροδρόμιο. «Για ασφάλεια, οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν το σύστημα τακτικής άμυνας του Iron Dome. Αυτή η πρακτική μπορεί να υιοθετηθεί από εμάς», δήλωσε ο Ζαχάρωφ σύμφωνα το topcor.ru.

Το Iron Dome φέρεται να κατέρριψε πάνω από το 90% των πυραύλων της Χαμάς κατά τη διάρκεια της πρόσφατης σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail