Η Fincantieri θα ναυπηγήσει 6 φρεγάτες FREMM για την Ινδονησία

fincantieri.com
Freepen.gr - Ο ιταλικός ναυπηγικός όμιλος Fincantieri και το Υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας υπέγραψαν συμβόλαιο για την προμήθεια έξι φρεγάτων κατηγορίας FREMM.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης τον εκσυγχρονισμό και την πώληση δύο φρεγάτων κατηγορίας Maestrale, καθώς και τη σχετική υλικοτεχνική υποστήριξη. Άραγε να πρόκειται για εκείνες που πρότειναν στην Ελλάδα ως ενδιάμεση λύση; Αν ναι, τότε αυτό κάτι λέει όσον αφορά τη δική μας υπόθεση.

Σύμφωνα με τη Fincantieri, η συμφωνία θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε μια στρατηγική περιοχή του Ειρηνικού.

Όπως εξηγήθηκε, η Fincantieri θα είναι ο κύριος εργολάβος για ολόκληρο το πρόγραμμα. Η ναυπήγηση των φρεγάτων θα εξασφαλίσει σημαντικά οφέλη για την απασχόληση όχι μόνο για πολλά ιταλικά ναυπηγεία του ομίλου τα επόμενα χρόνια, αλλά και για άλλες εταιρείες του κλάδου, συγκεκριμένα τη Leonardo, καθώς και πολλές μικρές και μεσαίες εθνικές εταιρείες, ενώ θα υπάρξει  συνεργασία και με τα τοπικά ναυπηγεία PT-PAL (νησί Java).

Ο εκσυγχρονισμός των δύο πλοίων κατηγορίας Maestrale, τα οποία θα αποκτήσει η Fincantieri από το ιταλικό ναυτικό μόλις παροπλιστεί, θα πραγματοποιηθεί επίσης στην Ιταλία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail