Οι ΗΠΑ απέτυχαν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για τα F-35 και τους Patriot - Ερντογάν

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέτυχαν να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους προς την Τουρκία σχετικά με τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 και το αμυντικό σύστημα Patriot, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή, το οποίο είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν με την επικείμενη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν.

Ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των διμερών δεσμών, θα συζητηθεί με τον Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της συνάντησης τη Δευτέρα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, ανέφερε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

"Θα πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι τις σχέσεις πρώτου βαθμού Τουρκίας-ΗΠΑ κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης", δήλωσε ο Ερντογάν. "Αν και η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποσχέσεις της σχετικά με τα F-35, δυστυχώς, οι ΗΠΑ δεν έχουν εκπληρώσει τις υποσχέσεις τους. (Οι ΗΠΑ) δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους ούτε για το σύστημα Patriot".

Η Ουάσιγκτον και η Άγκυρα πρέπει να αναζητήσουν τρόπους για να αφήσουν πίσω τα προβλήματα και να προχωρήσουν, είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι ήρθε η ώρα να «μιλήσουμε για το τι μπορούμε να κάνουμε και τι θα κάνουμε».

Η Τουρκία προστατεύει τόσο τα σύνορά της όσο και τα σύνορα του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον αγώνα της χώρας κατά της τρομοκρατίας και την πίεση που αντιμετωπίζει για την παράνομη μετανάστευση.

«Η Τουρκία θα υπογραμμίσει για άλλη μια φορά τη σημασία της συμμαχίας με τους συμμάχους της», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος ηγέτης είπε επίσης ότι η Τουρκία ήταν η μόνη χώρα που θα μπορούσε να «τύχει εμπιστοσύνης να συνεχίσει τη διαδικασία» μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail