F-16 Block 70/72 προσφέρει η Lockheed Martin στην Ουκρανία

Military_Material / pixabay
Freepen.gr -  Η Lockheed Martin προσέφερε στην Ουκρανία ένα νέο F-16 Block 70/72 μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων καθώς φαίνεται πως το Κίεβο επιθυμεί να εκσυγχρονίσει την αεροπορική του δύναμη.

Η Ουκρανία ήθελε να αγοράσει νέα ή μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη για να αντικαταστήσει το στόλο των γηρασμένων σοβιετικών αεροσκαφών. Η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει επί του παρόντος στόλο Sukhoi Su-27 Flanker και MiG-29 Fulcrum.

Σύμφωνα με τον Lockheed Martin, η εταιρεία μπορεί να παρέχει στην Ουκρανία νέα μαχητικά ή να εκσυγχρονίσει μεταχειρισμένα αεροσκάφη.

Όπως σημειώνεται από την εταιρεία, το F-16 είναι το πιο επιτυχημένο, μαχητικό 4ης γενιάς με αποδεδειγμένη τη μάχη. Μέχρι σήμερα, έχουν παραχθεί 4.588 F-16 και υπάρχουν περίπου 3.000 επιχειρησιακά F-16 που λειτουργούν σήμερα σε 25 χώρες.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης ένα πακέτο εκσυγχρονισμού μεταχειρισμένων μαχητικών, προκειμένου να φέρει τις ικανότητες μάχης τους στη διαμόρφωση Block 70/72.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail