Πώς τα Elite T-90MS και τα T-14 Tanks της Ινδίας θα μπορούσαν να ηγηθούν μιας επίσης στο Πακιστάν

Freepen.gr - Ο ινδικός στρατός βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης 460 νέων αρμάτων μάχης T-90SM κατά μήκος των δυτικών συνόρων της χώρας με το Πακιστάν, ενώ το Δελχί συνεχίζει να παραγγέλνει μεγάλες στρατιωτικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας από τη Ρωσία για τον εκσυγχρονισμό των δυνάμεων της. Τα θωρακισμένα τμήματα της Ινδίας, τα οποία αναπτύσσουν μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης T-72 και T-90, είναι από τα πιο ικανά στον κόσμο και είναι ένα από τα πιο τρομερά δυνατά όπλα του ινδικού στρατού. Το T-90SM αντιπροσωπεύει το πλέον ικανό άρμα μάχης στο ινδικό οπλοστάσιο προς το παρόν και είναι ένα από τα πιο ικανά άρματα μάχης διαθέσιμα για εξαγωγή οπουδήποτε στον κόσμο, γράφει το militarywatchmagazine.com. Οι πλατφόρμες είναι εξοπλισμένες με νέα συστήματα θερμικής απεικόνισης, έναν νέο κινητήρα 1.130 ίππων, μια όψη PNM Sosna-U και νέα εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση Relikt, τα οποία χρησιμεύουν για να ενισχύσουν σοβαρά την επιβίωσή του. Επίσης φέρουν τέσσερις βιντεοκάμερες για να παρέχουν κυκλική προβολή και έχουν εύρος νυχτερινής ανίχνευσης άνω των 3000km.

Το T-90SM αντιπροσωπεύει μια πολύ ανώτερη πλατφόρμα από οτιδήποτε βρίσκεται στο πακιστανικό οπλοστάσιο, και ακόμη και τα σύγχρονα άρματα μάχης VT-4 που αναμένεται να παραλάβει από την Κίνα θα αγωνιστούν σκληρά για να αντιστοιχίσουν ορισμένες πτυχές της απόδοσης του T-90. Τα προηγμένα ρωσικά τανκς έχουν επομένως βασικό ρόλο στο δόγμα Cold Start της Ινδίας, το οποίο ορίζει ότι ο ινδικός στρατός θα πραγματοποιήσει μια ταχεία συμβατική επίθεση στο έδαφος του Πακιστάν πριν είτε από πυρηνικά αντίποινα στο Πακιστάν είτε από διεθνή επέμβαση. Τα άρματα μάχης, και ιδιαίτερα τα T-90SM, θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην ηγεσία μιας τέτοιας επίθεσης με στόχο τη λήψη βασικών στρατιωτικών τοποθεσιών και τη βαθιά ώθηση στο Πακιστάν εντός 72 ωρών. Τα άρματα μάχης αποτελούν τη ραχοκοκαλιά τριών ινδικών Σωμάτων Επίθεσης, καθένα από τα οποία θα αποτελείται από ένα τμήμα πεζικού με περίπου 450 σύγχρονα άρματα μάχης.

Η σημαντικά ανώτερη απόδοση των ινδικών αρμάτων μάχης T-90MS σε σχέση με τους ομολόγους τους στα πακιστανικά θωρακισμένα τμήματα θεωρείται από καιρό κλειδί για την επιτυχή εφαρμογή του Cold Start, αν και αυτό το ποιοτικό πλεονέκτημα μπορεί να αμβλυνθεί καθώς το Πακιστάν αρχίζει να αναπτύσσει τα επίσης προηγμένα άρματα μάχης VT-4 σε μεγαλύτερους αριθμούς. Το ενδιαφέρον της Ινδίας για την απόκτηση ακόμη πιο ικανής πανοπλίας, δηλαδή των ρωσικών T-14 Armata, πιστεύεται ότι οφείλεται στην ανάγκη να διατηρηθεί το πλεονέκτημά της επί τόπου, και εάν αγοραστούν, τα T-14 πιθανότατα θα αναπτυχθούν στα σύνορα με το Πακιστάν παράλληλα με τα T-90MS.

Το T-14 έχει τη δυνατότητα να παρέχει στα Ινδικά θωρακισμένα τμήματα μια ακόμη πιο ικανή πλατφόρμασε σχέση με οτιδήποτε υπάρχει διαθέσιμο σε κινέζικα ή πακιστανικά χέρια, και ενώ υπερέχει σε σχέση με άλλους ανταγωνιστές του σε τομείς όπως η δύναμη πυρός και η θωράκιση. Η απόκτηση του T-14 από την Ινδία πιθανότατα θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο ευρέως θα αναπτύξει το Πακιστάν το VT-4, και ενδεχομένως άλλα προηγμένα κινεζικά όπλα και από το βαθμό στον οποίο ο Ινδικός στρατός πιστεύει ότι αυτό υπονομεύει το πλεονέκτημά του εάν χρησιμοποιεί το T-90MS. Παράλληλα με το K2 Black Panther της Νότιας Κορέας, το T-14 θεωρείται ένα από τα πιο ικανά άρματα μάχης στον κόσμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail