Η γενναία Κούρδισσα Elefterya κι ο διοικητής που υπόσχεται 24ωρο σφυροκόπημα κατά των Τούρκων

Freepen.gr - Η αντίσταση των ανταρτών της HPG-YJA Star (γυναικείο τμήμα) ενάντια στην τουρκική κρατική κατοχή στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) συνεχίζεται χωρίς διακοπή. Μιλώντας στο ANF, αντάρτες και διοικητές που συμμετείχαν στην επιχείρηση Cenga Xabur δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν την εισβολή του εχθρού.

Η αντάρτισσα της YJA Star, Elefterya Arin, η οποία συμμετέχει στον αγώνα, δήλωσε ότι υπήρξε μεγάλη αντίσταση ενάντια στην έντονη επίθεση του τουρκικού κράτους που εισβάλλει:

"Ως μαχητές της ελευθερίας, συμμετέχουμε στην εκστρατεία Cenga Xabur. Οι εχθρικές δυνάμεις προσπαθούν να εγκατασταθούν στις περιοχές μας πραγματοποιώντας έντονες επιθέσεις στις περιοχές Derare και Coordinate. Η επαναστατική αντεπίθεση κατά των επιθέσεων συνεχίζεται. Ένα υψηλότερο επίπεδο αντίστασης τοποθετείται ενάντια στην προηγμένη πολεμική τεχνολογία του εχθρού. Πλούσιες τακτικές εισάγονται στο πλαίσιο της εκστρατείας μας Time for Freedom (Dem Dema Azadiye ye). Ο αντάρτης δεν επιτρέπει την εισβολή μέσω των τακτικών που έχει αναπτύξει. Στέκομαστε ενάντια στον εχθρό με την ιδεολογία του ηγέτη μας Öcalan".

Η Elefterya Arin τόνισε ότι οι γυναίκες είναι η ηγετική δύναμη της επαναστατικής επίθεσης. «Ο εχθρός διεξάγει επίσης ψυχολογικό πόλεμο μαζί με τον έντονο βομβαρδισμό των περιοχών μας. Ωστόσο, δε θα επιτρέψουμε στους εισβολείς να καταλάβουν τη γη μας. Θα νικήσουμε τον εχθρό με την επίθεση Cenga Xabur. Οι πολίτες μας στο Νότιο Κουρδιστάν δεν πρέπει να παραμένουν σιωπηλοί ενάντια στις επιθέσεις εισβολής. Θα αντισταθούμε στην κατοχή της γης μας ως αντάρτες, αλλά ο λαός μας πρέπει επίσης να μας υποστηρίξει και να αντιταχθεί στις επιθέσεις. Καθώς οι δυνάμεις της YJA Star, ηγούνται της επίθεσης Cenga Xabur. Εμπιστευόμαστε στον εαυτό μας, θα κερδίσουμε. Θα νικήσουμε τους εισβολείς στη Μετίνα".

Ο Μπάγκερ Μπασκάλε, διοικητής ανταρτών στο μέτωπο της αντίστασης, είπε τα ακόλουθα :

«Χαιρετίζουμε τους μαχητές της αντίστασης σε Zendura, Zap και Avashin. Ο αντάρτης αυξάνει την αντίσταση εναντίον του δεύτερου μεγαλύτερου στρατού του ΝΑΤΟ. Ο εχθρός δεν έχει σημειώσει καμία επιτυχία μέχρι στιγμής. Οι αντάρτες πραγματοποιούν δράσεις με τις τακτικές της νέας περιόδου, χτυπώντας τον εχθρό".

Ο διοικητής των ανταρτών συνέχισε: «Ο εχθρός ασχολείται με ειδικές πολεμικές μεθόδους. Παρά την προηγμένη πολεμική τεχνολογία του τουρκικού στρατού, ο αντάρτης προστατεύεται και πραγματοποιεί επαγγελματικές ενέργειες. Ο εχθρός εντείνει τις επιθέσεις του για να παρατείνει τη ζωή του, καταφεύγοντας σε φαύλες μεθόδους που είναι αντίθετες με την ηθική του πολέμου, όπως η χρήση χημικού αερίου και η διεξαγωγή ειδικού πολέμου με τη διανομή φυλλαδίων με αεροσκάφη αναγνώρισης. Όλες αυτές οι πράξεις αποδεικνύουν την ήττα του. Απελπισμένος απέναντι στην αντάρτικη αντίσταση, ο εχθρός καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο προηγμένη είναι η τεχνολογία του, ο εχθρός δεν μπορεί να νικήσει τη θέληση των ανταρτών. Όπως το θέτει ο ηγέτης Öcalan «Η μεγαλύτερη τεχνική είναι ο ίδιος ο άνθρωπος». Ο αντάρτης του 21ου αιώνα αντιστέκεται στην προηγμένη πολεμική τεχνολογία με τη σκέψη του ηγέτη Öcalan. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στον επιτιθέμενο εχθρό να πετύχει. Θα τερματίσουμε την κατοχή χτυπώντας τον εχθρό 24 ώρες την ημέρα".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail