Κίεβο: Τα τουρκικά drones θα ενισχύσουν την στρατιωτική δύναμη της Ουκρανίας

Baykar
Freepen.gr - Η εισαγωγή οπλισμένων drones από την Τουρκίαστην Ουκρανία θα ενισχύσει τη στρατιωτική δύναμη της χώρας, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah.

Ο Kuleba έκανε τις παρατηρήσεις αυτές κατά τη διάρκεια του Διπλωματικού Φόρουμ της Αττάλειας, το οποίο ξεκίνησε για πρώτη φορά την Παρασκευή, προσελκύοντας διπλωμάτες και άλλους αξιωματούχους από όλο τον κόσμο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του φόρουμ, ο Kuleba εξήγησε ότι η χώρα του είχε δύο στόχους που θεωρούσε στρατηγικούς όσον αφορά τα τουρκικά drone; τοπική παραγωγή και drones που λειτουργούν με ουκρανικούς κινητήρες.

Ο Kuleba εξήγησε ότι η απόφαση της Ουκρανίας να αγοράσει drones  Bayraktar TB-2 από την Τουρκία αποτελεί ένα μέσο ενίσχυσης της άμυνας έναντι της επιθετικότητας από τη Ρωσία. Τα δύο πρώην σοβιετικά κράτη βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές στην ανατολική Ουκρανία, όπου φιλόρωσοι αυτονομιστές ελέγχουν τα σύνορα μεταξύ τους.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα γιατί η ανάγκη για drones από την Τουρκία, ο Kuleba επαίνεσε την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα των TB2 και ευχαρίστησε την Τουρκία για την υποστήριξή της ενάντια στη ρωσική πίεση.

«Επειδή τα τουρκικά drones είναι πολύ καλά. Επειδή η Τουρκία δε λυγίζει υπό την πίεση της Ρωσίας», είπε ο υπουργός. «Επειδή η Τουρκία είναι μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της και γίνεται σεβαστή από άλλες χώρες, και κάναμε μια καλή συμφωνία και για τις δύο πλευρές».

Η Ρωσία έχει καταστήσει σαφή την αντίθεσή της στην αμυντική σχέση μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας. Εν μέσω εντάσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο σχετικά με τις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις απέναντι από το Donbass, η Ρωσία προειδοποίησε την Τουρκία να μην ενθαρρύνει τις «μιλιταριστικές τάσεις» στην Ουκρανία με τις πωλήσεις όπλων και αργότερα ανακοίνωσε «επανεξέταση» για την αμυντική συνεργασία με την Τουρκία.

Η Ουκρανία διαθέτει επί του παρόντος 12 οπλισμένα αεροσκάφη TBr-2 Bayraktar. Ο Kuleba περιέγραψε τον σκοπό των drones ως καθαρά αμυντικό όταν ρωτήθηκε εάν θα χρησιμοποιηθούν για να επιτεθούν σε αυτονομιστικές θέσεις στο Donbass.

Στο φόρουμ, o Kuleba εξέφρασε περισσότερους επαίνους προς την Τουρκία για τη συνεχιζόμενη αντίθεσή της στην προσάρτηση της Ρωσίας από τη χερσόνησο της Κριμαίας το 2014 και για την υποστήριξή της στην «πλατφόρμα της Κριμαίας».

"Δεν νομίζω ότι υπάρχουν περισσότεροι πιο στενοί φίλοι στην Κριμαία, από την Ουκρανία και την Τουρκία", δήλωσε η Kuleba.

«Είμαστε δύο έθνη που ενδιαφέρονται για αυτό το κομμάτι της γης, φροντίζουν ανθρώπους που τους αφήνουν ιστορικά, για τους Τάταρους της Κριμαίας, για τον πολιτισμό τους, για το έθνος τους».
https://www.dailysabah.com/politics/diplomacy/turkish-drones-to-strengthen-ukrainian-military-power-fm-says

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail