Τελειώνουν τα ψέματα: Οι Δυνάμεις του Τίγρη πάνε για σαφάρι εξτρεμιστών στην έρημο της Χομς

Freepen.gr - Συριακές πηγές ανέφεραν τις μεγάλες ενισχύσεις του 25ου τμήματος δυνάμεων ειδικών αποστολών (πρώην «δυνάμεις τίγρης») που αναπτύχθηκαν στην ερημική περιοχή της επαρχίας Χομς, όπου θα πραγματοποιηθεί άλλη επιχείρηση κατά των διάσπαρτων πυρήνων του ISIS.

Η ανάπτυξη συριακών ειδικών δυνάμεων στην περιοχή αποτελεί απάντηση στην αυξημένη δραστηριότητα τρομοκρατών του ISIS.

Οι δυνάμεις του τίγρη είναι μια ελίτ μονάδα του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) που ειδικεύεται σε επιθετικές επιχειρήσεις. Είναι μια από τις κύριες μονάδες μάχης του συριακού στρατού.

Η μονάδα δημιουργήθηκε από τον συνταγματάρχη Suheil al-Hassan με εντολή της κρατικής ηγεσίας της Συρίας το 2013. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η μονάδα επίθεσης χρηματοδοτήθηκε από τον Rami Makhlouf, εξάδελφο του Bashar al-Assad και εξέχοντα επενδυτή.

Το κύριο σώμα των Δυνάμεων Τίγρης σχηματίστηκε με Αλαουίτες αξιωματικούς από το Τέταρτο και το Ενδέκατο Τμήμα Τεθωρακισμένων του Συριακού Αραβικού Στρατού. Η Διεύθυνση Πληροφοριών Πολεμικής Αεροπορίας έχει επίσης στρατολογήσει και εκπαιδεύσει πολιτικούς Αλαουίτες για να ενταχθούν σε αυτήν την ειδική δύναμη.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail