Ο Ερντογάν εξέδωσε φοροαπαλλαγή για ίδρυμα του γιου του!

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε φορολογικές απαλλαγές για δύο ιδρύματα, ένα εκ των οποίων διευθύνεται από τον γιο του Μπιλάλ Ερντογάν, ανέφερε η εφημερίδα BirGün στις 30 Ιουνίου.

Τα ιδρύματα είναι μια κοινή μέθοδος ανακατανομής του πλούτου για το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), με τους συμμάχους του προέδρου να διευθύνουν συχνά οργανισμούς στους οποίους χορηγούνται οικονομικά οφέλη από το κράτος, δηλαδή φοροαπαλλαγές και κεφάλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε το Ίδρυμα Human and Irfan του Μπιλάλ Ερντογάν στον κατάλογο των ιδρυμάτων του Υπουργείου Οικονομικών που εξαιρούνται από τους φόρους στις 21 Απριλίου.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Human and Irfan είναι ο θείος της συζύγου του Ερντογάν, Fatih Çıtlak, καθηγητής θρησκευτικών σπουδών.

Το κτίριο γραφείων του Ιδρύματος Human and Irfan δόθηκαν επίσης στον οργανισμό από τον Δήμο Üsküdar που διοικείται από το AKP το 2015. Ο Ερντογάν έχει εκδώσει φορολογικές απαλλαγές και στα επτά ιδρύματα του γιου του από το 2011.

Ένα άλλο ίδρυμα στο οποίο χορηγήθηκε φορολογική απαλλαγή από τον Τούρκο πρόεδρο αποκαλύφθηκε ότι προεδρεύεται από την Nezahat Berna Yılmaz, σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού Mesut Yılmaz, που ανήκει στο AKP.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail