Πότε ήταν η μόνη φορά που καταφέραμε να αναγκάσουμε τους Σκοπιανούς να υποχωρήσουν σε κάτι

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Η μόνη φορά που καταφέραμε να αναγκάσουμε τους Σκοπιανούς να υποχωρήσουν σε κάτι ήταν όταν τηρήσαμε σκληρή στάση απέναντί τους. Όταν "εφαρμόσαμε τον σκληρό αποκλεισμό" τους με το εμπάργκο που τους επέβαλε επί 19 μήνες το 1994-95 ο Ανδρέας Παπανδρέου, τους αναγκάσαμε να αλλάξουν τη σημαία τους και να βγάλουν από αυτή το 16άκτινο αστέρι της Βεργίνας. Μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, οι Σκοπιανοί δεν έχουν απομακρύνει ούτε τα αγάλματα του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τις πλατείες τους (ως όφειλαν να κάνουν) ούτε έχουν αφαιρέσει τα αλυτρωτικά στοιχεία από τα σχολικά τους βιβλία. Είναι σίγουρο πως αν δεν είχε υπάρξει το εμπάργκο, σήμερα θα βλέπαμε τους Σκοπιανούς να μας μοστράρουν και το αστέρι της Βεργίνας ως εθνικό τους σύμβολο!  

Από: capital.gr - Stirlitz

Η στρατηγική μιας χώρας δεν χαράσσεται με βάση το τι είναι άμεσα "ορατό". Αυτό που δεν φαίνεται "ορατό" και "εφικτό" σήμερα, μπορεί να μας σκάσει σαν βόμβα αύριο ή μεθαύριο. Ούτε στους Βρετανούς, τους Γάλλους και τους Σοβιετικούς φαινόταν το 1932 ορατό το ενδεχόμενο ενός νέου παγκοσμίου πολέμου σε μόλις 7 χρόνια, και μάλιστα από τη Γερμανία η οποία ήταν κυριολεκτικά γονατισμένη και διαλυμένη οικονομικά. Η Ιστορία όμως περιέχει πάρα πολλούς απρόβλεπτους παράγοντες, και καθήκον του πολιτικού ηγέτη είναι να βλέπει πέρα από τη μύτη του και να προνοεί, λαμβάνοντας τα μέτρα του για κάθε πιθανό ενδεχόμενο.   

Επίσης η χειραγώγηση των Σκοπίων από τη Ρωσία αποδείχτηκε ένα μεγάλο παραμύθι. Κατ' αρχάς οι Ρώσοι δεν έχουν καμία άμεση πρόσβαση στα Σκόπια διότι είναι περικυκλωμένα από χώρες του ΝΑΤΟ! Αλλά και να είχαν πρόσβαση, πώς θα μπορούσαν να απειλήσουν τα εθνικά μας συμφέροντα; Μέχρι το 2018 οι Ρώσοι είχαν κάνει για τα Σκόπια ό,τι ακριβώς είχαν κάνει και οι Αμερικανοί δήθεν σύμμαχοί μας - τα είχαν αναγνωρίσει δηλαδή ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Τουρκίας με τα Σκόπια, δεν σας κάνει καμία εντύπωση ότι οι Τούρκοι ενθουσιάστηκαν με τη συμφωνία των Πρεσπών; Αν η συμφωνία αυτή ήταν όντως επωφελής για εμάς, τότε γιατί χάρηκαν οι εχθροί μας; Πόση εξυπνάδα χρειάζεται για να καταλάβει κανείς πως όταν οι Τούρκοι είδαν τον αυτοεξευτελισμό μας απέναντι σε ένα γελοίο, θρασύτατο και παντελώς αδύναμο μόρφωμα όπως τα Σκόπια, πίστεψαν ότι οι ίδιοι μπορούν να αποσπάσουν από εμάς πολύ περισσότερα πράγματα με την απειλή χρήσης βίας; Τα αποτελέσματα τα είδαμε πέρυσι το καλοκαίρι, και πολύ φοβάμαι ότι θα τα δούμε ξανά, και σε χειρότερη μορφή, τους ερχόμενους μήνες. 

Επιπλέον είδατε εσείς μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών να άλλαξε το ΝΑΤΟ την πολιτική των ίσων αποστάσεων που τηρεί παραδοσιακά απέναντι στην Ελλάδα και την Τουρκία; Αν δεν την άλλαξε, τότε τι κερδίσαμε από τη "σημαντική εξυπηρέτηση" που του προσφέραμε; Και είναι άραγε θεμιτό για την πολιτική ηγεσία μιας χώρας να θυσιάζει τα εθνικά συμφέροντα για να προσφέρει "σημαντικές εξυπηρετήσεις" σε ξένους; Θυμάστε να έκανε ποτέ κάτι τέτοιο π.χ. το Ισραήλ; Όχι βέβαια, γιατί είναι σοβαρή χώρα και όχι καρπαζοεισπράκτορας όπως εμείς.    

Άλλο ένα παραμύθι που σέρβιρε ο ΣΥΡΙΖΑ στους Έλληνες προκειμένου να δικαιολογήσει την προδοσία της Μακεδονίας ήταν πως η Ελλάδα πρέπει να κλείσει άλλα μέτωπα και διαφορές με άλλες γειτονικές χώρες προκειμένου να αποφύγει τη διασπορά ισχύος. Δηλαδή ποια ακριβώς ήταν η "διασπορά ισχύος" που είχαμε όσο το σκοπιανό πρόβλημα παρέμενε άλυτο; Δεσμεύαμε μήπως τεθωρακισμένες μεραρχίες στα σύνορά μας με τα Σκόπια; Δεν είχαμε ούτε διμοιρία. Κάναμε έντονο διπλωματικό αγώνα κατά της εξωφρενικής παραχάραξης της Ιστορίας από τους Σκοπιανούς, και αυτό μας στοίχιζε χρήμα και χρόνο; Ούτε που ασχολούμασταν. Επομένως για ποια "διασπορά ισχύος" μιλάτε;  

Τέλος το να πιστεύουμε ότι η όποια ξένη Δύναμη θα έρθει να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αντί για εμάς, αποτελεί το άκρον άωτον της αφέλειας. Οι ξένες Δυνάμεις υποστηρίζουν πάντα τους δυνατούς γεωπολιτικούς παίκτες που δρουν με αυτοπεποίθηση, και όχι τα ψοφίμια ούτε τους κλαψιάρηδες επαίτες. Υπήρξε ποτέ περίπτωση που σε κάποια αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας να πήραν ανοιχτά το μέρος μας οι Αμερικανοί; Εγώ δεν τους θυμάμαι να λένε τίποτα άλλο από το "είστε σύμμαχοι, καθίστε σε ένα τραπέζι και βρείτε τα". Αυτή είναι η μόνιμη επωδός τους, σαν να έχει κολλήσει η βελόνα του πικ-απ. Και φυσικά θα πρέπει να είναι ανόητος κανείς για να πιστεύει πως σε περίπτωση που οι Αμερικανοί χρειαστεί να δώσουν ανταλλάγματα στην Τουρκία για να την κρατήσουν στο δυτικό "μαντρί", δεν θα το κάνουν σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Αυτός που απαιτεί παίρνει, ενώ αυτός που είναι δεδομένος μόνο δίνει. Σε ό,τι αφορά τη Γαλλία, το να έρθει μερικές μέρες στην περιοχή μας το γαλλικό αεροπλανοφόρο, ή να έρθουν 4 γαλλικά μαχητικά για να συμμετάσχουν σε μια άσκηση με την ελληνική αεροπορία, δεν σημαίνει ότι είμαστε κατοχυρωμένοι έναντι της τουρκικής απειλής. Αυτά δεν τα πιστεύουν ούτε παιδάκια του Δημοτικού. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, και επομένως καμία χώρα της Συμμαχίας δεν θα τολμήσει τόσο εύκολα να έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση μαζί της για χάρη μας. Θυμηθείτε τι έγινε πρόσφατα όταν γαλλική φρεγάτα επιχείρησε να κάνει νηοψία σε τουρκικό φορτηγό πλοίο που έπλεε προς τη Λιβύη στα πλαίσια της επιχείρησης "Ειρήνη". Οι τουρκικές φρεγάτες που το συνόδευαν έστρεψαν θρασύτατα τα όπλα τους προς τους Γάλλους, κι εκείνοι έγιναν καπνός. Ας το χωνέψουμε λοιπόν: για κακή μας τύχη, με τους Τούρκους έχουμε τους ίδιους ακριβώς συμμάχους. Άρα ας μην περιμένουμε έμπρακτη βοήθεια από πουθενά. Αν δεν αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι να αρθούμε στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων, μην ελπίζουμε ότι θα βρεθεί ο "από μηχανής θεός" που θα μας ξελασπώσει. Η Ιστορία διδάσκει ότι κανείς, ποτέ, δεν πήγε να πολεμήσει για χάρη ενός δειλού. Μόνο ο γενναίος βρίσκει πρόθυμους συμπαραστάτες.

Υ.Γ. Όσοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι χοντρό δούλεμα πέφτει στον ελληνικό λαό για την προδοσία της Μακεδονίας, ας αναλογιστούν ότι, με βάση όσα προβλέπει η άθλια συμφωνία των Πρεσπών, ο γεωγραφικός προσδιορισμός "Βόρεια" πηγαίνει ΜΟΝΟ στην ονομασία της γειτονικής χώρας και ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού. Αν αποκαλέσει δηλαδή ένας Έλληνας επίσημος τον Ζάεφ "Βορειομακεδόνα" παραβιάζει τη συμφωνία των Πρεσπών, βάσει της οποίας θα πρέπει να αποκαλείται σκέτο "Μακεδόνας". Ομοίως, η συμφωνία λέει ότι δεν υπάρχει "βορειομακεδονική" γλώσσα αλλά "μακεδονική". Δεν υπάρχει "βορειομακεδονική" μουσική, κουζίνα ή κουλτούρα, αλλά "μακεδονική". Δεν υπάρχουν "βορειομακεδονικά" προϊόντα, αλλά "μακεδονικά". Σε έναν αθλητικό αγώνα δεν μπορούμε να πούμε "οι Βορειομακεδόνες παίκτες" αλλά θα πρέπει να πούμε υποχρεωτικά "οι Μακεδόνες παίκτες". Όσο κι αν σας φαίνεται εξοργιστικό, αυτό ακριβώς υπέγραψαν ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς, αλλά φυσικά δεν σας το λένε ποτέ ανοιχτά οι σημερινοί κυβερνώντες που "τιμούν" αυτό το αίσχος για να μην τους πάρετε με τις ντομάτες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail