Αν ήταν δυνατόν θα εξαφάνιζαν τα νησιά, αν όχι να τα κυριεύσουν

Ο παραλογισμός είναι πάντα τόσο κοντά στο ψεύδος, όσο κοντά είναι και η λογική στην αλήθεια. Στις μέρες μας, όμως, αυτή η συνθήκη τείνει να ανατραπεί. Η λαϊκή ρήση "πετάει ο γαϊδαρος; Πετάει!" υποδηλούσα συν τοις άλλοις και το γελοίο του παραλόγου, αντανακλά τη διαδεδομένη άποψη σε ορισμένους "ελληνικούς;" κύκλους που ασχολούνται με τα εθνικά θέματα, ότι το Αιγαίο θα πρέπει να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα σε αυτό και πως η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει παραχωρήσεις. Υιοθετούν έτσι πλήρως τις παράλογες-παράνομες τουρκικές απαιτήσεις. 

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Το Αιγαίο λένε δεν είναι ελληνική θάλασσα και παρουσιάζουν μια πρωτοφανή γεωγραφική θεωρία προκειμένου να στηρίξουν τα σαθρά επιχειρήματα τους. Μια "λογική" παραλόγου στρεψόδικης κακοήθειας.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, που αναφέρεται στις δύο απέναντι ακτές του Αιγαίου, ως να ήταν οι μόνες εθνικές εδαφικές οντότητες, το Αιγαίο δεν είναι περιοχή κανενός. Υπάρχουν λένε δύο χώρες, η Ελλάδα και η Τουρκία. Το Αιγαίο απλώς τυχαίνει να βρίσκεται ανάμεσα τους! Κατά συνέπεια το Αιγαίο θα πρέπει να μοιραστεί. Εξού και τα πολλά συνθήματα της αγαπολογίας για μοίρασμα του Αιγαίου, ώστε να θριαμβεύσει η αγάπη των δύο λαών (sic). Το ότι η θάλασσα αυτή είναι κατάσπαρτη από νησιά με Έλληνες κατοίκους εδώ και χιλιάδες χρόνια, δεν λαμβάνεται υπόψη. 

Ότι το ακρότατο θαλάσσιο σύνορο της Ελλάδας βρίσκεται στο Πυθαγόρειο και στο Καστελόριζο και όχι στην Εύβοια, παραβλέπεται. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία η θάλασσα δεν έχει νησιά και αν έχει είναι αμελητέα γιατί δεν υπολογίζονται. 

Αν ήταν δυνατόν να εξαφάνιζαν τα νησιά, αν όχι να τα κυριεύσουν, ή να τα σήκωναν ψηλά για να μην ακουμπάνε στη θάλασσα, ώστε να μην έχουν χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, θα το έκαναν. Επειδή όμως δε μπορούν εφευρίσκουν γελοίες θεωρίες. Το αισχρότερο, όμως, και συνάμα θλιβερό είναι, ότι υπάρχουν και στην Ελλάδα στόματα που βεβαιώνουν, ότι ο "τουρκικός γαϊδαρος πετάει"...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail