Ούτε ένας Λίβυος για δείγμα στην υποδοχή Ακάρ στην Τρίπολη - Τι προβλημάτισε

Freepen.gr - Η σκηνή της προσγείωσης του μη στρατιωτικού αεροπλάνου, το οποίο μετέφερε τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μίτιγκα στην πρωτεύουσα, Τρίπολη, προσέλκυσε την προσοχή των Λιβύων και στο μυαλό πολλών δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι αυτή η βάση είναι ένα κομμάτι γης που βρίσκεται στη γεωγραφία της Τουρκίας και της Λιβύης που εκτείνεται στις ακτές της Μεσογείου.

Η σκηνή της υποδοχής του Ακάρ στη Mitiga στερήθηκε εντελώς την παρουσία οποιουδήποτε Λίβυου αξιωματούχου, είτε από την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, από το Προεδρικό Συμβούλιο, ή ακόμα και από τις ένοπλες δυνάμεις που εξακολουθούν να βρίσκονται στο στρατιωτικό κομμάτι της Δύσης της Λιβύης και είναι αφοσιωμένες στην Τουρκία.

Μόλις ο Ακάρ προσγειώθηκε στη βάση Mitiga, Τούρκοι στρατιωτικοί, που τον χαιρέτησαν θερμά, τον μετέφεραν σε ένα αυτοκίνητο με τουρκική σημαία στο αρχηγείο των στρατιωτικών επιχειρήσεων που ιδρύθηκε από την Τουρκία μετά από μια γρήγορη έγκριση από την Ειδική Δύναμη Αποτροπής, η οποία συντονίζει, περισσότερες από μία φορές, τουρκικές στρατιωτικές επισκέψεις, ακόμη και συναυλίες, για να διασκεδάσει όσους έστειλαν το τουρκικό καθεστώς στην Τρίπολη.

Δεν υπήρχε Λίβυος στην υποδοχή του Ακάρ. Η Λιβύη δεν εκπροσωπήθηκε παρά μόνο στο έδαφος της, σε μια σαφή αντανάκλαση της κατάστασης του χάους ασφαλείας, το οποίο διέκοψε την πορεία της ζωής γενικά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail