Η ανθελληνική Γερμανία του χθες και του σήμερα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεσκέπασε τα ανθελληνικά του αισθήματα…

Στις 10 Ιουνίου του 1944 ο 26χρονος τότε Φριτς Λάουτενμπαχ, λοχαγός των SS του 2ου λόχου του 1ου τάγματος του 7ου τεθωρακισμένου συντάγματος της αστυνομίας SS, έλαβε διαταγή να μετακινήσει το λόχο του από τη Λειβαδιά προς τα χωριά Δίστομο, Στείρι και Κυριάκι με σκοπό τον εντοπισμό ανταρτών στη δυτική πλευρά του Ελικώνα. Σα δόλωμα οι Γερμανοί είχαν δύο επιταγμένα Ελληνικά φορτηγά γεμάτα με άνδρες των SS μεταμφιεσμένους σε χωρικούς, που προπορεύονταν της κύριας φάλαγγας. Ταυτόχρονα ο 10ος και 11ος λόχος του 3ου τάγματος από την Άμφισσα κατευθύνονταν προς το Δίστομο για να συναντήσουν το 2ο λόχο. Οι τρεις λόχοι συναντήθηκαν χωρίς να έχουν εντοπίσει αντάρτες εκτός από 18 παιδιά που κρύβονταν σε γύρω στάνες. Έξι από τα παιδιά που προσπάθησαν να δραπετεύσουν εκτελέστηκαν. Οι Γερμανοί μπήκαν στο Δίστομο και εκφοβίζοντας τους χωρικούς έμαθαν ότι υπήρχαν αντάρτες στο Στείρι. Ο 2ος λόχος κατευθύνθηκε προς τα εκεί και στη θέση Λιθαράκι, περιοχή του Στειρίου, έπεσε σε ενέδρα ανταρτών του 11ου λόχου του 3ου τάγματος του 34ου συντάγματος του ΕΛΑΣ. Η μάχη του Στειρίου ήταν σκληρή και κράτησε περίπου μέχρι τις δύο το μεσημέρι αναγκάζοντας τους Γερμανούς σε οπισθοχώρηση. 

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Αν και από το χωριό Δίστομο τα Γερμανικά στρατεύματα δε δέχθηκαν κάποια πρόκληση (παρόλο που μεταπολεμικά το ισχυρίστηκαν οι Γερμανοί κατηγορούμενοι της σφαγής), για λόγους αντεκδίκησης ο 2ος λόχος του 8ου Συντάγματος της 4ης Αστυνομικής Τεθωρακισμένης Μεραρχίας Γρεναδιέρων των Ες Ες άρχισε τη σφαγή όσων κατοίκων έβρισκαν στο χωριό. Η μανία τους ήταν τόσο μεγάλη, ώστε δεν ξεχώριζαν από το μακελειό ούτε τα γυναικόπαιδα ούτε τους ηλικιωμένους. Τον ιερέα του χωριού τον αποκεφάλισαν, βρέφη εκτελέστηκαν και γυναίκες βιάστηκαν πριν θανατωθούν. Η σφαγή σταμάτησε μόνον όταν νύχτωσε και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη Λειβαδιά, αφού πρώτα έκαψαν τα σπίτια του χωριού (από την ηλεκτρονική Βικιπαίδεια).

Η παραπάνω ιστορική αναφορά είναι μια ελάχιστη καταγραφή των αμέτρητων θηριωδιών που διέπραξε η Γερμανία κατά της Πατρίδος μας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου σύμμαχο είχε την Τουρκία.

Έτσι ποτέ μέχρι σήμερα η Γερμανία δεν ξέχασε, πως υπαίτια των καταστροφικών συνεπειών της κατά το τέλος του Β΄ Π.Π., ήταν η Ελλάδα.

Όπως επίσης δεν ξέχασε η Γερμανία, ότι από τα ελάχιστα κράτη που συμμάχησαν με την Χιτλερική Γερμανία ήταν η Τουρκία.

Αυτοί που ξέχασαν ήταν οι Συμμαχικές Δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Φρόντισαν λοιπόν και ανοικοδόμησαν την καταστραμμένη Γερμανία, για να μπορεί σήμερα να διαφεντεύει την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μας κουνάει επιδεικτικά το δάκτυλο.

Οι Γερμανοί ποτέ δεν ζήτησαν από την Ελλάδα ειλικρινή συγνώμη και αρνούνται πεισματικά να προβούν στις κατοχικές αποζημιώσεις.


Υποκινητές της επιθετικότητας της Τουρκίας κατά της Ελλάδος είναι οι Γερμανοί…

Η σημερινή Γερμανία εκφράζει το ίδιο μίσος με εκείνο των γερμανικών SS του Χίτλερ προς την Ελλάδα. Όπως εκφράζει την ίδια λατρεία υπέρ της Τουρκίας.

Η Γερμανία της Ανατολικογερμανίδας Άγκελα Μέρκελ επιβάλλει σε τρεις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ (Οκτωβρίου, Δεκεμβρίου 2020 και Μαρτίου 2021) την μη λήψη οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ένεκα της επιθετικής απρόκλητης επίθεσης κατά της Ελλάδος στον Έβρο (Μάρτιο 2020) και στο Αιγαίο Πέλαγος (το περασμένο καλοκαίρι), αλλά και στην Κύπρο. Δυο κράτη μέλη της ΕΕ, που η Γερμανία τα βλέπει ως εχθρούς, αφού είναι εχθροί της αγαπημένης της Τουρκίας.

Έτσι μην αμφιβάλλει κανείς, ότι την ίδια κατάληξη περί επιβολής οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας θα έχει και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 24/25 Ιουνίου 2021.

Όταν η Τουρκία δεν έχει σταματήσει λεπτό να προκαλεί – απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο. Αφού οι Τούρκοι είναι τόσο θρασύτατοι (δικαίωμα που αντλούν κυρίως από την ολόθερμη υποστήριξη της Γερμανίας), που ανακοινώνουν ως έναρξη νέων ερευνών τους στο Αιγαίο (Navtex), την ημέρα που ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα συναντούσε στην Αθήνα τον ομόλογό του Νίκο Δένδια. Και ο δικός μας ΥΠΕΞ τον υποδέχτηκε με αγκαλίτσες και φιλάκια, ακυρώνοντας τον ίδιο του τον εαυτό και τις προσδοκίες που γέννησε στον ελληνικό λαό η επική του διπλωματική νίκη στην Άγκυρα. Αφήνοντας αναπάντητη την νέα πρόκληση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μας είπε κατάμουτρα για άλλη μια φορά:

«Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τη σχέση μας με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις και όρους…».

Επίσης δυο μέρες πιο μπροστά, δηλαδή στις 29 Μαΐου, την ίδια ημέρα της Αλώσεως της Πόλεώς μας Κωνσταντινούπολης το 1453, ο προκλητικός ισλαμοφασίστας Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν ανέγνωσε αποσπάσματα του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά και εκτός αυτής προέβη σε φιέστα για την εκπόρθηση της Πόλεως, όπως άλλωστε συνηθίζει όλα τα χρόνια.


Νέα γερμανική πρόκληση κατά της Ελλάδος…

Η Άγκελα Μέρκελ, όπως πολλάκις έχω γράψει, πριν από την δηλωμένη απόφασή της για αποχώρησή της από την πολιτική τον προσεχή Σεπτέμβριο (εκλογές στην Γερμανία), θέλει να κλείσει τα παρακάτω ζητήματα:

Ελληνική προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την τουρκική ατζέντα, συζήτησης δηλαδή εφ΄ όλης της ύλης κι όχι αυτό που απαιτούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, για να ένα και μόνο ζήτημα, ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδα.

Αποστρατικοποίηση των νησιών μας του Αιγαίου Πελάγους.

Τις παραπάνω πληροφορίες μου, εκτιμήσεις μου, ενισχύει καθημερινά η συνεχιζόμενη ανθελληνική πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης.

Αφού προ ολίγων ημερών, εντελώς ξεδιάντροπα, ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας απαίτησε την κατάργηση του δικαιώματος βέτο για θέματα εξωτερικής πολιτικής των μελών – κρατών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Αυτή η ανθελληνική πρόταση είναι άκρως επικίνδυνη μόνο για την Ελλάδα, αφού η Ελλάς έχει γείτονά της την Τουρκία, που εποφθαλμιά εδάφη της, κατοχυρωμένα από Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο.

Τι ισχυρίστηκε λοιπόν ο ανθέλληνας Γερμανός ΥΠΕΞ;

«Πρέπει να καταργηθεί το δικαίωμα των μεμονωμένων κρατών – μελών της Ε.Ε. να “αρνούνται αποφάσεις”.

Αυτή η νέα προκλητική γερμανική απόφαση καταδεικνύει μεγαλοπρεπώς τα σχέδια της Γερμανίας, η οποία θέλει να παραδώσει την Ανατολική Μεσόγειο και τον ορυκτό της πλούτο στην Τουρκία.


Ας απαγκιστρωθούμε από τα δεσμά της Γερμανίας…

Αλλά το Βερολίνο δεν σταμάτησε εκεί. Ως γνωστόν στις 23 Ιουνίου θα φιλοξενήσει τη δεύτερη διάσκεψη για την ειρήνη στη Λιβύη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ - ο οποίος δεν σέβεται τον εαυτό του, όταν τα ψηφίσματά του για την κατοχή της Βόρειας Κύπρου, ως αποτέλεσμα της εισβολής του “Αττίλα” επί δεκαετίες καταπατούνται από την Τουρκία - και για πρώτη φορά θα συμμετέχει σε αυτήν την διάσκεψη η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης.

Ωστόσο, θα είναι η δεύτερη φορά που η Ελλάς αγνοείται επιδεικτικά και δεν προσκαλείται σε αυτήν την Διάσκεψη.

Αυτή η νέα πρόκληση της Γερμανίας δεν μπορούσε παρά να εκνευρίσει τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, που δήλωσε:

«Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά σε αυτή τη συνάντηση για τη Λιβύη».

Και η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας:

«Η βάση για τη δεύτερη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, είναι όσοι συμμετείχαν στην διάσκεψη του Ιανουαρίου 2020 να συμμετέχουν και στην δεύτερη. Κάθε διάσκεψη χρειάζεται βάση συμμετεχόντων και ένα κύκλο ο οποίος θα εγγυάται καλά αποτελέσματα…».

Δηλαδή η Άγκελα Μέρκελ, η αμετανόητη Ανατολικογερμανίδα Καγκελάριος, παρά τις διπλωματικές πιέσεις της Ελλάδος για το ατόπημά της, στην πρώτη απαράδεκτη μη κλήση της Ελλάδος, επιμένει να προκαλεί ανερυθρίαστα. Λέγοντας κατάμουτρα στην Ελλάδα, ότι η Ελλάς δεν μπορεί να εγγυηθεί καλά αποτελέσματα. Αφού το συμφέρον της Γερμανίας στη Λιβύη συνάδει με το συμφέρον της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο το κορυφαίο ζήτημα είναι, αν τελικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αντιληφθεί, πως η Γερμανία δεν είναι φίλη χώρα για την Ελλάδα και προσερχόμενος στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24/25 Ιουνίου θα αποφασίσει να χτυπήσει δυνατά το χέρι του στο τραπέζι.

Ας απαγκιστρωθεί τέλος πάντων “από τα φουστάνια” (που δεν φοράει ποτέ) της Άγκελα Μέρκελ, και ας καταλάβει, πως η μόνη μεγάλη φιλική χώρα για την Ελλάδα είναι η Γαλλία.

Εάν δεν καταλάβει τα παραπάνω, δυστυχώς ο ελληνισμός οδηγείται σε μεγαλοπρεπείς ήττες.


Άλλα πράττουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, άλλα πιστεύουν οι λαοί τους…

Όμως στην παρούσα φάση, άλλη γνώμη έχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες για την Τουρκία. Σε δημοσκόπηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, οι Ευρωπαίοι πολίτες θεωρούν ως σημαντικό αντίπαλο της ΕΕ την Τουρκία.

Αφού το 52% των Γερμανών ερωτηθέντων πολιτών, το 53% των αντίστοιχων Γάλλων, το 45% των Ολλανδών, το 42% των Δανών και το 40% των Σουηδών, χαρακτήρισαν την Τουρκία ως μη χρήσιμο εταίρο της ΕΕ. Ο δε προβληματισμός των ερωτηθέντων Ευρωπαίων πολιτών, είναι έντονος για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.


Φιλέλληνας ο Τζο Μπάιντεν, εεε…

Όλα τα Συστημικά ΜΜΕ που καθοδηγούνται από τα πολιτικά κίνητρα των κομμάτων Εξουσίας, μας τρομοκρατούσαν το μυαλό για το πόσο κακός ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ για τα ελληνικά συμφέροντα και πόσο καλός θα ήταν ο “Δημοκρατικός” υποψήφιος εκπρόσωπος διεκδίκησης της Αμερικανικής Προεδρίας Τζο Μπάιντεν.

Ο σημερινός λοιπόν Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μας διαμήνυσε, πως η ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών” σχετίζεται απόλυτα με το πλαίσιο Εφαρμογής Εθνικής Έκτακτης Ανάγκης των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια.

Και μας έστειλε το μήνυμα. Θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις εάν υπονομευθεί η εφαρμογή της.

Βέβαια οι παραπάνω φοβέρες, έχουν ως αποδέκτες τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς και Προέδρους της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Οι οποίοι έχουν δηλώσει σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα ψηφίσουν στη Βουλή – όταν φτάσουν – τους τρεις εφαρμοστικούς Νόμους, πρωτόκολλα ή άλλως Μνημόνια, που νομιμοποιούν απόλυτα την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών” και για την έγκριση των οποίων από την ελληνική Βουλή έχει συμφωνήσει, έχει δεσμευθεί να περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προς τον ομόλογο των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Ας των χαίρονται τον εκλεκτό τους Τζο Μπάιντεν, όλοι εκείνοι που προπαγάνδιζαν και αναδείκνυαν την φιλελληνική πλευρά του.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως “Δημοκρατικό γεράκι” ήταν ο επί σειρά ετών απεσταλμένος του ΟΗΕ Αμερικανός Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος εκβίαζε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις για να υλοποιήσουν μια εγκληματική Συμφωνία, όπως αυτή (“Συμφωνία των Πρεσπών”) που έφτιαξαν οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Κοτζιάς και την οποία σήμερα αποδέχεται και επαυξάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail