Με τις αστοχίες και ιδεοληψίες των ΗΠΑ, ο αντιαμερικανισμός θα φουντώσει στα Βαλκάνια

Free-Photos / pixabay
Η Αμερική δεν μπορεί να κυριαρχήσει, μόνη, σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα είναι μία, ίσως στα σημεία, η σημαντικότερη υπερδύναμη. Αλλά οι παλιές δόξες ανήκουν στο παρελθόν. Ωστόσο, η Αμερική πρέπει να παραμείνει στην παγκόσμια ισορροπία. Διαφορετικά, η πλάστιγγα θα γείρει επικίνδυνα προς καθεστώτα ολοκληρωτικά. 

Παντελής Σαββίδης

Ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά έχουν και οι ΗΠΑ. Αλλά διαφορετικής μορφής. Ένα από αυτά είναι και η πράξη που υπέγραψε η αμερικανική κυβέρνηση για κυρώσεις κατά οποιουδήποτε αντιτίθεται σε συμφωνίες όπως των Πρεσπών. Και της Αχρίδας ((μεταξύ σκοπιανών και Αλβανών των Σκοπίων) και του Ντέϊτον (Βοσνία) και του 1244 ("Ειρήνευση στην πρώην Γιουγκοσλαβία μετά το Κόσοβο.
Προς το παρόν, τα μέτρα κατά όσων αντιτίθενται στις συμφωνίες αφορούν σε πρόσωπα κρατικώς δρώντα. 

(Η υποχώρηση Ζάεφ στο θέμα της φανέλας είναι ενδεικτική της πίεσης που δέχθηκε). Τίποτε, όμως, δεν αποκλείει να επεκταθούν και εναντίον όσων αντιτίθενται κατά των συμφωνιών στα κοινωνικά δίκτυα.

Δηλαδή, αν διαφωνεί κάποιος με τη Συμφωνία των Πρεσπών και γράφει την διαφωνία του στο facebook να συμπεριλαμβάνεται σε λίστα με κυρώσεις. Επαναλαμβάνω πως αυτό δεν ισχύει, προς το παρόν, για φυσικά πρόσωπα. Δεν αποκλείεται, όμως, να ισχύσει. Ή, αν θελήσουν κάποιον να τον συμπεριλάβουν να βρουν κάτι που κατά τους Αμερικανούς θα δικαιολογήσει την συμπερίληψη.

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας. 

Πέρασε πολύς καιρός για να υποχωρήσει ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα. Ήταν, μάλλον, αναγκαία στάση μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η ελληνική εξωτερική πολιτική και η αναζήτηση προστατών για να τα αντιμετωπίσει.

Γράφονται και λέγονται πολλά για το τι πετύχαμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του '21. Τίποτε δεν πετύχαμε, αφού δεν μπορούμε, ακόμη, να διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία μας.
Με τις αστοχίες και ιδεοληψίες των Αμερικανών θα πρέπει να αναμένουμε μια λαϊκή, κοινωνική αντίδραση για την προστασία της δημοκρατίας στα Βαλκάνια. Και η αντίδραση αυτή θα λάβει διεθνικό χαρακτήρα.

Αν επιμείνουν στην πράξη που η κυβέρνησή τους υπέγραψε ο αντιαμερικανισμός θα φουντώσει.
Αλλά με τους Αμερικανούς δεν υπάρχει γλώσσα συνεννόησης. Νομίζουν, ακόμη, πως αποφασίζουν και διατάσσουν.

Κάπως έτσι ήταν το κλίμα στην Ελλάδα όταν εμφανίστηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου και εξέφρασε το αντιαμερικανικό ρεύμα. 

Μετά την υποκίνηση του πραξικοπήματος του 67 και την υποστήριξη των Τούρκων στην εισβολή στην Κύπρο.

Η επάνοδος των Αμερικανών γίνεται με κακούς οιωνούς. Αν έχουν κάποιον που ακούει και λαμβάνει υπόψη τις αντιδράσεις του κόσμου, ας το προσέξει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail