Ανεπιθύμητος για τον Πομακικό Ελληνισμό ο Τσαβούσογλου, το χαβά της όμως η ελληνική κυβέρνηση

Η Τουρκία δεν είναι για την Ελλάδα ένας κακός γείτονας, είναι μια εχθρική χώρα. Ποτέ δεν μπόρεσε να χωνέψει πως η Ελλάς απελευθερώθηκε από την ηγεμονία της και από την απελευθέρωση μέχρι σήμερα σχεδιάζει πως θα την μεταβάλλει πάλι σε προτεκτοράτο της. Ειδικότερα μετά την Μεταπολίτευση στην Ελλάδα (1974) η Τουρκία συνεχώς κερδίζει πόντους στο μακρόπνοο σχέδιό της, αφού έχει απέναντί της ελληνικές κυβερνήσεις υποτονικές, άνευρες, μέχρι και δουλικές, που ισχυρίζονται ότι μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με τον Τούρκο και βασιζόμενη στο δόγμα “εμείς δεν διεκδικούμε τίποτε”, όταν η Τουρκία αξιώνει όλη την Ελλάδα; 

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Πώς μπορεί να συζητάει η Ελλάς με την Τουρκία στο ίδιο τραπέζι συζητήσεων όταν η Ελλάς είναι υπέρμαχος θεματοφύλακας του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών και η Τουρκία είναι μονίμως παραβάτης αυτών; Πώς μπορεί η Ελλάς να κάνει διάλογο με την Τουρκία, όταν δεν σέβεται τον συνομιλητή της και τον αδειάζει στην προσπάθεια να αποκτήσει πλεονέκτημα;


Με ποιους συνομιλεί η Ελλάς;

Οι Τούρκοι γνωρίζουν πως “το γινάτι βγάζει μάτι”, εν τούτοις όμως είναι τόσο ματαιόδοξοι και διέπονται από υπέρμετρο αμοραλισμό, επιζητώντας άμεση ρεβάνς μιας ήττας τους. Και ήταν ήττα της εξωτερικής τουρκικής πολιτικής και διπλωματίας το “μαστίγωμα” που υπέστη ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τον Έλληνα ομόλογό του, στη συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα στα μέσα του περασμένου Απριλίου.

Αυτή η επίθεση του Νίκου Δένδια εφ΄ όλης της ύλης χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ της Τουρκίας ως βατερλώ για την Τουρκία, αφού είχε μεγάλο απόηχο από τη στιγμή που συντελέστηκε σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση και η τουρκική κοινωνία πληροφορήθηκε την ωμή αλήθεια ζητημάτων που δεν γνώριζε, αφού ως ενημέρωση είχε τις στρεβλές θέσεις και απόψεις του ισλαμοφασιστικού καθεστώτος του Ρ. Τ. Ερντογάν.

Μετά από αυτήν την πολιτική και διπλωματική ήττα, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία, το τουρκικό καθεστώς επιζητούσε την ρεβάνς. Και την ευκαιρία την έδωσε η ελληνική κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε την έλευση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα την Κυριακή 30 Μαΐου 2021.

Για να συζητήσουν ακριβώς τι;


Από τα Σεπτεμβριανά στην Πόλη το 1955

Όταν οι Τούρκοι εξακολουθούν να θεωρούν πως στην Θράκη μας κατοικεί τουρκική μειονότητα και όχι Μουσουλμανική.

Όταν αυτός ο ισχυρισμός του ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου στην συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα τον Απρίλιο ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της έκρηξης του Νίκου Δένδια.

Ο αδιόρθωτος και αμετροεπής λοιπόν Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μόλις το αεροπλάνο που τον μετέφερε προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για το πρώτο πράγμα που μίλησε στις δηλώσεις του, ήταν για την “τουρκική” μειονότητα της Θράκης μας.

Όταν η Τουρκία εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι θα επιδιώξει την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, γνωρίζοντας ότι τούτο είναι αδύνατον να επιτευχθεί από μέρους της.

Όταν δεν έχουν άρει το απαράδεκτο και εμμονικό casus belli (αφορμή πολέμου) στο Αιγαίο, εάν η Ελλάδα ανταποκριθεί στο Διεθνές Δίκαιο των Θαλασσών (Mondego Bay – 1982) που ορίζει το δικαίωμα της Ελλάδος να επεκτείνει τα ναυτικά της μίλια στο Αιγαίο Πέλαγος από τα 6 στα 12.

Όταν θρασύτατα ισχυρίζεται η Τουρκία, πως τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου μας δεν έχουν ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδα, αντίθετα από την εκφρασμένη θέση των μεγάλων δυνάμεων ως αποτέλεσμα του Διεθνούς Δικαίου.

Όταν εξακολουθεί και επενδύει στο παράνομο και ανυπόστατο Τούρκο-Λιβυκό Μνημόνιο.

Όταν… όταν… όταν…


Πρόστυχοι και προκλητικοί οι Τούρκοι…

Αυτή η θρασύτατη και φασιστική Τουρκία, δεν μπορεί να είναι ποτέ ειλικρινής συνομιλητής της Ελλάδος, όπως ισχυρίστηκε το ΥΠΕΞ μας (είχαμε μια ειλικρινή και εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση και οι επαφές μας διεξήχθησαν σε φιλικό κλίμα με ειλικρινή ανταλλαγή θέσεων και απόψεων) από τη στιγμή που ενώ έχει ανακοινωθεί και προγραμματιστεί η επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Ελλάδα, η Τουρκία ανακοινώνει την έκδοση νέας NAVTEX για επιστημονικές έρευνες στο Αιγαίο. Αυτή η ναυτική οδηγία αφορά το χρονικό διάστημα από τις 31 Μαΐου έως τις 21 Ιουνίου.

Δηλαδή οι Τούρκοι είναι τόσο θρασύτατοι, που ανακοινώνουν ως έναρξη των ερευνών τους την ημέρα που ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα συναντούσε στην Αθήνα τον ομόλογό του Νίκο Δένδια. Και ο δικός μας ΥΠΕΞ τον υποδέχτηκε με αγκαλίτσες και φιλάκια, ακυρώνοντας τον ίδιο του τον εαυτό και τις προσδοκίες που γέννησε στον ελληνικό λαό η επική του διπλωματική νίκη στην Άγκυρα.

Όμως δυο μέρες πιο μπροστά, δηλαδή στις 29 Μαΐου, την ίδια ημέρα της Αλώσεως της Πόλεώς μας Κωνσταντινούπολης το 1453, ο προκλητικός ισλαμοφασίστας Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν ανάγνωσε αποσπάσματα του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά και εκτός αυτής προέβη σε φιέστα για την εκπόρθηση της Πόλεως.

Όπως πάντα άλλωστε, οι Τούρκοι επιδίδονται αυτήν την ημέρα σε χολιγουντιανές φιέστες προκαλώντας τους Έλληνες.

Αντίθετα, καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν απέδωσε ποτέ εκδηλώσεις Τιμής για όσους έπεσαν προασπίζοντας μόνοι εναντίον όλων τα Τείχη της Πόλεως. Ουδέποτε μεταλαμπάδευσαν στον ελληνικό λαό, αυτό που ο θρύλος λέγει:

«Σώπασε κυρά Δέσποινα και μην πολύ δακρύζεις, πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας είναι».

Ωστόσο, όλες αυτές τις προκλήσεις η ελληνική κυβέρνηση τις προσπέρασε, αλλά πως ο Έλληνας ΥΠΕΞ δέχτηκε να συνεχίσει τα της συνάντησής του με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, όταν εκείνος απαντώντας στον Νίκο Δένδια, του είπε κατάμουτρα:

«Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τη σχέση μας με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις και όρους…».

Ναι χωρίς προϋποθέσεις και όρους και ο Έλληνας ΥΠΕΞ κατάπιε αμάσητη την μεγαλοπρεπέστατη αυτή προσβολή που δικαιώνει όλους όσους ισχυρίζονται, πως η ελληνική κυβέρνηση θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για διευθέτηση όλων των ζητημάτων που εγείρει η Τουρκία κατά της Ελλάδος.


Κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είστε ανεπιθύμητος…

Οι Πομάκοι είναι απόγονοι των Αγριάνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, γνήσιοι Έλληνες, κυρίως Μουσουλμάνοι. Οι Πομάκοι ποτέ δεν έτυχαν της στοργής της κάθε ελληνικής Πολιτείας, η οποία τους άφηνε έρμαιο στην προπαγανδιστική διάθεση των Τούρκων πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) που δρουν ανενόχλητοι στη Θράκη μας.

Ωστόσο αυτοί οι μεγαλόψυχοι Έλληνες Πομάκοι κατάφεραν αυτό που έπρεπε να καταφέρει η ελληνική διπλωματία και η ελληνική κυβέρνηση. Δηλαδή να αναγκαστεί ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου να αλλάξει άρον – άρον το πρόγραμμα της επίσκεψής του στη Θράκη μας, αποκλείοντας τα Πομακοχώρια και την Ξάνθη.

Μια τεράστια διπλωματική ήττα της Τουρκίας χωρίς να έχει έστω μικρό μερίδιο από την τεράστια αυτή επιτυχία. Αφού η αλλαγή στο πρόγραμμα του Τούρκου ΥΠΕΞ έγινε κατόπιν του πανικού που προκάλεσε στην τουρκική πλευρά η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ιστορική ανακοίνωση:

«Κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είστε ανεπιθύμητος. Υπουργέ Εξωτερικών της Τουρκίας, κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας, την ιστορία του περήφανου λαού μας, τη φωνή των ελεύθερων Πομάκων, τη μνήμη των κοριτσιών μας που γκρεμοτσακίστηκαν από τις δεκάδες βουνοκορφές της Ροδόπης, τα Μόμτσκι Κάμεν (πολύ πριν τις Σουλιώτισσες) για να αποφύγουν τους Οθωμανούς κατακτητές, τη συνείδηση των Πομάκων ακτιβιστών οι οποίοι τις τελευταίες δεκαετίες, αντιμετώπισαν ρατσιστική βία, ξυλοδαρμούς, απειλές, κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό από εγχώριους μισθοδοτούμενους εκπροσώπους του εθνικισμού της χώρας σας, οπαδών της φασιστικής/τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, δηλώνουμε ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης ότι: Είστε ανεπιθύμητος στα Πομακοχώρια.

Αντί των πομακοχωριών συστήνουμε να επισκεφθείτε τα αιματοβαμμένα χωριά των Κούρδων της Τουρκίας και της Συρίας, να επισκεφθείτε τους τάφους των εκατοντάδων χιλιάδων δολοφονημένων πολιτών, αλλά και τους δημοκράτες δημοσιογράφους και πολιτικούς της Τουρκίας, οι οποίοι σαπίζουν στις κρατικές φυλακές σας, τις μανάδες και τους πατεράδες των οποίων σκοτώσατε τα παιδιά και τα εγγόνια καθώς και όλους αυτούς που καταδιώκει μαζικά και με κάθε μέσο το καθεστώς της χώρας σας».


Η ελληνική κυβέρνηση ενεργεί ως ναυαγοσώστης της Τουρκίας…

Όμως τον Τούρκο ΥΠΕΞ καλωσόρισε στην Αθήνα το πρωί της Δευτέρας 31 Μαΐου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπου οριστικοποιήθηκε η συνάντηση των Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου.

Τι αλήθεια θα συζητήσουν και από την οποία συζήτηση θα έχει όφελος η ελληνική πλευρά;

Γιατί το οξύμωρο είναι, πως όταν η Τουρκία είναι στρυμωγμένη και απομονωμένη, τότε επιζητά μέσω του ΝΑΤΟ, των γερμανικών αντιλήψεων ΝΑΤΟ, σωσίβιο σωτηρίας. Δεν είναι άλλωστε πρώτη φορά που Τούρκος αξιωματούχος φτάνει στην Ελλάδα πριν από Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η ελληνική κυβέρνηση λοιπόν ενεργεί ως ναυαγοσώστης της Τουρκίας, η κυβέρνηση της οποίας κατηγορείται από την τουρκική αντιπολίτευση, ως κράτος μαφία για εμπόριο ναρκωτικών.

Η ελληνική κυβέρνηση με την δουλική συμπεριφορά της, για μια ακόμη φορά κατευθύνει την ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της, στις 24/25 Ιουνίου να μην επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία για την επιθετική της στάση εναντίον δυο κρατών – μελών της ΕΕ, δηλαδή της Ελλάδος και της Κύπρου, στην Ν. Α. Μεσόγειο.

Δεν είναι περίεργη αυτή η κυβερνητική ελληνική συμπεριφορά; Τι μας ετοιμάζουν άραγε;


Ακούω Ντόρα και τρομάζω…

Κλείνοντας, δεν πρέπει να ξεχνάμε (και να ανησυχούμε) που στα τέλη του Ιουλίου 2020, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όρισε την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη (εκλεκτή του συμβουλευτικού του οργάνου ΕΛΙΑΜΕΠ) Πρόεδρο της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την οικονομική ανάπτυξη της Θράκης μας. Με αντιπρόεδρο τον Γιώργο Κατρούγκαλο (;;;) του ΣΥΡΙΖΑ και γ.γ. τον Ανδρέα Λοβέρδο του ΚΙΝΑΛ.

Αλήθεια ένα χρόνο τώρα, ποια τα οικονομικά οφέλη της Θράκης μας από αυτήν την Επιτροπή;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail