Σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης μέσα στο καλοκαίρι

Οι αναφορές δύο στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου για τις επιδόσεις των υπουργών πυροδότησε όπως ήταν φυσιολογικό τα σενάρια για έναν ανασχηματισμό μέσα στο καλοκαίρι.

Από: topontiki.gr - Πηνελόπη Νάσσου

Σενάρια τα οποία ενισχύθηκαν και από πληροφορίες που λένε ότι ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ δεν θα πλαισιώνεται από το ίδιο υπουργικό συμβούλιο, ενώ οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα έχουν να κάνουν κυρίως με την καθημερινότητα των πολιτών και την οικονομία.

«Ποτέ δεν μπορείς να έχεις μια ομάδα στην οποία κι οι έντεκα να αποδίδουν το ίδιο» είπε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξη του ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε με νόημα ότι «προφανώς ο πρωθυπουργός έχει την πλήρη και τη μεγάλη εικόνα για ολόκληρη την κυβέρνηση. Και προφανώς όλοι και όλα αξιολογούνται».

Οι αναφορές αυτές δεν γίνονται καθόλου τυχαία, αφού ειδικά ο υπουργός Επικρατείας φαίνεται ότι μέσα στα καθήκοντα του έχει και το να προετοιμάζει το έδαφος πριν από κάθε κυβερνητική αλλαγή κρούοντας παράλληλα το καμπανάκι σε όσους υπουργούς έχουν εφησυχάσει, ότι θα πρέπει να κινητοποιηθούν. Όπως είναι γνωστό, άλλωστε, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ήταν αυτός που είχε ανακοινώσει και τον προηγούμενο ανασχηματισμό καθορίζοντας μάλιστα και τον χρόνο που θα γινόταν. Τις δηλώσεις του είχε επιβεβαιώσει αργότερα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο με λόγια όσο και με έργα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αυτή την στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατούν δυο σενάρια για τον χρόνο που ενδέχεται να γίνουν οι οποίες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αρχές Ιουλίου όταν δηλαδή η κυβέρνηση θα κλείνει τα δύο χρόνια στην εξουσία (7 Ιουλίου) είναι μια καλή ημερομηνία για να κάνει ανασχηματισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς με αυτό τον τρόπο θα στείλει και ένα μήνυμα επανεκκίνησης της κυβέρνησης μετά την πανδημία.

Η δεύτερη ημερομηνία ορίζεται λίγο πριν ή λίγο μετά από τις 15 Αυγούστου όπου υπό κανονικές συνθήκες η επικαιρότητα θα κινείται σε χαμηλούς τόνους και άρα οι οποίες αλλαγές γίνουν στο κυβερνητικό σχήμα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των πολιτών.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να κάνει restart στο μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης, προκειμένου να σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας, και των προβλημάτων που δημιούργησε αυτή, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να γίνει σωστή και γρήγορη αξιοποίηση των χρημάτων που θα μπουν στο ταμείο ανάκαμψης.

Όπως είναι λογικό τα σενάρια αυτά έχουν βάλει «φωτιά στα τόπια» καθώς κάποιοι υπουργοί οι οποίοι εν μέσω πανδημίας δεν τα πήγαν και ιδιαίτερα καλά έχουν θορυβηθεί και έχουν ξεκινήσει να ψάχνονται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail