Πανελλαδικές και τουρισμός πονοκεφαλιάζουν την κυβέρνηση

Δυο θέματα απασχολούν το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς από αυτά εξαρτάται η απόφαση του πρωθυπουργού για το εάν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές ή θα κάνει απλώς έναν ανασχηματισμό επανεκκίνησης, παραπέμποντας τις εκλογές για αργότερα.


Ο τουρισμός και οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι τα δυο κεντρικά θέματα γύρω από τα οποία κινείται όλο το τελευταίο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι οι συνέπειες από την πορεία αυτών των δύο θεμάτων θα καθορίσουν το μέλλον της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό όλα δείχνουν ότι παρά τις μεγάλες προσδοκίες της κυβέρνησης οι ξένοι τουρίστες μέχρι στιγμής δεν βρίσκουν τον δρόμο για την Ελλάδα αφού ως ώρας έχει ανοίξει μόνο το 10% των ξενοδοχειακών μονάδων.

Εάν από τον Ιούλιο και μετά δεν αλλάξουν τα πράγματα και τουλάχιστον για δυο μήνες δεν γεμίσουν τα καταλύματα και δεν κινηθούν τα μεγάλα ξενοδοχεία της χώρας, τότε η οικονομία θα αντιμετωπίσει πολλά και σοβαρά θέματα. Βασική συνέπεια αυτής της κατάστασης θα είναι η αύξηση της ανεργίας και το κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ιδιαίτερα από τον χώρο της εστίασης.

Γι’ αυτό άλλωστε η κυβέρνηση επιμένει στο πράσινο πιστοποιητικό, το οποίο θα επιτρέπει στους πολίτες της Ευρώπης να ταξιδέψουν ελεύθερα και να έρθουν στην χώρα μας. Μέχρι τότε, ωστόσο, το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να έχει κάνει τα απαραίτητα για να πειστούν οι εταίροι μας ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα.

Το δεύτερο θέμα που έχει να κάνει με τις πανελλήνιες εξετάσεις, είναι ένα ακόμα αγκάθι για το Μέγαρο Μαξίμου. Και αυτό γιατί, εάν επιβεβαιωθούν οι αριθμοί των μαθητών που θα μείνουν εκτός των Ελληνικών Πανεπιστημίων (25.000- 30.000 υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ) τότε η κυβέρνηση θα έχει πραγματικά μεγάλο πρόβλημα, καθώς οι ελληνικές οικογένειες δεν διαπραγματεύονται το μέλλον των παιδιών τους.

Αυτό ίσως μελλοντικά αποδειχθεί το σοβαρότερο πρόβλημα καθώς αφορά χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες προσδοκούν τα παιδιά τους να καταφέρουν να ανοίξουν την πόρτα των ελληνικών σχολών.

Καθώς μάλιστα οι αλλαγές στην παιδεία έγιναν εν μέσω πανδημίας οι συνέπειες που θα υποστεί η κυβέρνηση θα είναι πολλές και έντονες. Θα τις αντιληφθεί, δε, καλύτερα όταν στήσει τις κάλπες…
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.